Ünlü yatırımcı Mobius'tan Arjantin'in yeni başkanına destek

Ünlü yatırımcı Mark Mobius, Arjantin seçimlerini kazanan Javier Milei'e destek verdi. Mobius, dolara geçme ve merkez bankasını kapatma kararlarının doğru adım olacağını ifade etti.

Ünlü yatırımcı Mobius'tan Arjantin'in yeni başkanına destek
Ünlü yatırımcı Mobius'tan Arjantin'in yeni başkanına destek
GİRİŞ 22.11.2023 15:46 GÜNCELLEME 22.11.2023 15:46

Gelişmekte olan ülkelere yönelik stratejileriyle bilinen ünlü yatırımcı Mark Mobius, Javier Milei'nin ekonomiyi dolarize etme planının ülkeye büyük bir destek sağlayacağını söyledi. Mobius, Bloomberg röportajında "Bu, ekonomi ve ülke için inanılmaz bir destek olacak.

Enflasyonun dramatik bir şekilde düştüğünü göreceksiniz. Eğer merkez bankasından kurtulurlarsa, bu da doğru yönde atılmış bir başka adım olacaktır." diye konuştu.

Mobius, Arjantinlilerin kendilerini korumak için yurt dışında dolar tuttuğunu ve bu paranın güven arttıkça ülkeye geri dönebileceğini söyledi.

Ünlü yatırımcı, "Bu psikolojik bir etki. Dolara bağlı olduğunuz sürece, inanılmaz bir güven dönüşü göreceksiniz." diye konuştu.

KAYNAK: NTV
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.