Erdoğan: Türk Lirası’nın değer kazanma ihtimali yüksek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türk Lirası’nın reel olarak değer kaybettiği süreç sona gelmiştir. Özetle Türk Lirası’nın reel olarak değer kazanma ihtimali yüksektir." dedi.

GİRİŞ 22.11.2023 13:54 GÜNCELLEME 22.11.2023 19:52
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir ziyareti sonrası dönüş yolunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kıdemli ünlü ekonomist Robin Brooks’un “Türkiye 2018'e benzer bir cari hesap ayarlamasının ilk aşamalarında, Bu ayarlama Türk lirası açısından olumlu oldu” sözlerine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim uyguladığımız dezenflasyon programı çok büyük ihtimalle TL’de reel olarak bir değerlemeye sebep olabilir. Yani Türk Lirası’nın reel olarak değer kaybettiği süreç sona gelmiştir. Özetle Türk Lirası’nın reel olarak değer kazanma ihtimali yüksektir. Onun için önümüzdeki dönemde biz uyguladığımız sağlıklı politikalar ve yapısal reformlarla yatırımcı güvenini kazanacağız, halen de kazanıyoruz. Bu güven fon akışını tetikleyecek. Fon akışı Lira’da reel değerlemeye sebep olacak. Bu da dezenflasyonu hızlandıracak, büyümenin aşağı yönlü risklerini sınırlayacak. Neticede hem makul düzeyde büyüyeceğiz, hem enflasyon düşecek bu koşullarda. Yani faziletli bir döngüye gireceğiz inşallah” açıklamasında bulundu.

KAYNAK: HABER7
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 35
  • Düşün 5 ay önce Şikayet Et
    Aha yine $/€ artacak galiba. Bu yalamcı nezaman böyle dese hep tl değer kaybeditor
    Cevapla
  • Süleyman 69 5 ay önce Şikayet Et
    En büyük paramız 200 TL 1 kilo et almıyor.paramız çok değersiz. Allah sonumuzu hayr eylesin.
    Cevapla
  • Hüseyin- 5 ay önce Şikayet Et
    Enerjiden sonra Millet yabanci maldan uzak durmasini ögrense TL degerlenir bile.avrupa mali almayacaan emmi,sen anliyan ?eyi eferin sana
    Cevapla
  • Gıgıl Dayı 5 ay önce Şikayet Et
    Boykot sürecinde insanımız biraz olsun kimin ne mal olduğunu anladı. Ülkeyi resmen yahudi markalar yönetiyor. Bu şekilde ne enflasyon düşer, ne de TL değer kazanır.
    Cevapla
  • PAROLA61 5 ay önce Şikayet Et
    Faizi bitirin gerisi düzelir..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle