Erdoğan 85 milyon yetmez demişti! Rahmi Koç'tan çok konuşulacak ekonomi ve nüfus yorumu

Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç'dan ise nüfus ile ilgili ilginç bir açıklama geldi. Koç "Başımıza ne geliyorsa nüfus artışından geliyor" dedi.

Erdoğan 85 milyon yetmez demişti! Rahmi Koç'tan çok konuşulacak ekonomi ve nüfus yorumu
Erdoğan 85 milyon yetmez demişti! Rahmi Koç'tan çok konuşulacak ekonomi ve nüfus yorumu
GİRİŞ 22.11.2023 14:11 GÜNCELLEME 22.11.2023 17:03
Bu Habere 682 Yorum Yapılmış

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 8. Aile Şurası’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Nüfusumuzun 85 milyon olması yeterli değil. Çok daha fazla nüfusa ihtiyacımız var." demişti.

KOÇ'TAN İLGİNÇ NÜFUS ÇIKIŞI

Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç'tan ise nüfus ile ilgili ilginç bir açıklama geldi.

"BAŞIMIZA NE GELİYORSA NÜFUS ARTIŞIDAN GELİYOR"

Nüfus artışını fazla bulan ve kontrol altına alınması gerektiğini belirten Koç, "Başımıza ne geliyorsa nüfus artışından geliyor. Okul yetmiyor, gıda yetmiyor, eğitim yetmiyor. Hiçbir şey yetmiyor bugünkü durumda. Diyorlar ki, devlette 5.5 milyon kişi çalışıyor. Buna askerler dahil değil. Dolayısıyla 2 milyon kişiyle bu devlet rahatlıkla döner. 600 milletvekili var, 200'üyle rahatlıkla hallolur." dedi.

"KENDİ YARATTIĞIMIZ KAYNAK KENDİMİZE YETMİYOR"

Gazete Oksijen'e konuşan Koç sözlerine şöyle devam etti: "Bu kadar nüfusla hareket etmek ve ekonomiyi sağlamlaştırmak zor. Çünkü kendi yarattığımız kaynak kendimize yetmiyor. Muhakkak dışarıdan kaynak icap ediyor. Bugün memlekette işsizlik çok. Bir kişiye iş bulmak için 60 binle 80 bin dolar arasında yatırım icap ediyor. Bu yatırımın gelebilmesi için de altyapının düzenlenip yerine oturtulması lazım.

"2 MİLYON MEMUR VE 200 VEKİL YETER"

Diyorlar ki, devlette 5.5 milyon kişi çalışıyor. Buna askerler dahil değil. Dolayısıyla 2 milyon kişiyle bu devlet rahatlıkla döner. 600 milletvekili var, 200'üyle rahatlıkla hallolur."

RAKAMLAR 'TEHLİKEYİ' GÖSTERİYOR

Öte yandan  Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Türkiye'de doğurganlık hızı 1980 yılında “4.56”, 1990 yılında “3.12” iken bu rakam 2022 yılına geldiğimizde “1.62”ye düştü. Yine benzer bir tablo ise çocuk oranında karşımıza çıkıyor. 1190 tarihinde Türkiye nüfusunun %41,8’ini çocuklardan oluşurken, bu rakam günümüzde %26,5’e kadar düştü.

Türkiye halen Avrupa'nın en genç ülkelerinden biri konumunda. Ancak Türkiye'nin elinde bulunan önemli bir güç olan bu durum günden güne değişmeye başladı.

AVRUPA'NIN YAŞLILIK SORUNU

AB’de doğurganlık oranları yıldan yıla azalırken yaşlı nüfus ülkeleri en büyük sorunu haline dönüşüyor. AB istatistik ofisi Eurostat'tan alınan en son verilere göre, AB nüfusunun 1 Ocak 2022'de 446,8 milyon olduğunu ve bir önceki yıla göre 172 bin daha az olduğunu gösteriyor. 1 Ocak 2020'de AB'nin nüfusu 447,3 milyondu.

Avrupa Birliği'ni (AB) oluşturan ülkelerin toplam nüfusunun 2100 yılına gelindiğinde yüzde 6 düşerek 27,3 milyon azalacağı, yaşlı nüfusun artacağı tahmin arasında.

Ayrıca, 2100 yılında 19 yaş altındakilerin nüfusa oranının 2022'deki yüzde 20 oranından yüzde 18'e gerileyeceği, 20-64 arasındaki çalışma yaşında bulunan kişilerin oranının ise toplam nüfusun yüzde 59'undan yüzde 50'sine ineceği tahin ediliyor.

Eurostat  tarafından ise, yaşlı nüfusun ise artacağı, 65-79 yaş grubunun toplam nüfus içindeki payının yüzde 15'ten yüzde 17'ye, 80 yaşından büyüklerin oranının ise yüzde 6'dan yüzde 15'e yükseleceği öngörüldü. Böylece 65 yaş üzeri kişilerin oranının yüzde 32 olması beklentisi ifade edildi.

KAYNAK: HABER7
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 682
  • Nuri er 5 ay önce Şikayet Et
    Bu ne saçmalıyor Avrupa çocuk sayısını artırmak için bir sürü destek veriyor kalkmış bu fazla nufüs dert diyor. YAHUDİ Müslümanların artmasından korkuyor. İnadına daha çok çocuk
    Cevapla
  • ankaralı 5 ay önce Şikayet Et
    konsey karar almış aslında israilin neden insanları öldürdüğü ile iligli bir şekilde bu nufus azalacak peki kimlerin kalacağını kim karar veriyor muhdemelen diğer ülkelerde ülkelerinde etnik temizlik yapacak ülkemizde tehdit altında sonaradan gelenlerin ellerine silah verirlerse ne olacak türksüz türkiye hayal ediyolar
    Cevapla
  • Han 5 ay önce Şikayet Et
    Alacağını aldı,lord
    Cevapla
  • Cengiz 5 ay önce Şikayet Et
    Türkiyenin en zengini olarak Büyük bakkallar sahipligi ve küresel markalarin bayiliginden, montajcılindan öteye gidemeyen adam Müslüman nüfusun artmasından rahatsız olmuş.
    Cevapla
  • Güçlü Türkiye 5 ay önce Şikayet Et
    Adam her konu da haklı küçük devletler güçlü olur insanı degerli olur ve ticareti yani parasi güçlü olur
    Cevapla
  • Yavuz 5 ay önce Şikayet Et
    Sen de defol İsrail'e ağa babalarının ve koçun yanına...
    Cevapla
  • Mustafa 5 ay önce Şikayet Et
    Niye haklı mesela Amerika hem yüz ölçümü hemde nüfus olarak büyük bir ülke veya Japonya tam tersi yüz ölçümü olarak küçük nufüs olarak büyük bir ülke.İkiside gayet zengin ve refah düzeyi yüksek ülkeler.Hiç kıtlık falan da çekmiyorlar.Ama Afrika da yüz ölçümü ve nufüs olarak çok küçük ülkelerde hem refah yok hem de açlık çok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle