Türkiye'ye örtülü ambargo! Erdoğan açıkladı: Aselsan yine devrede

Milli uçak Kaan ve Kızılelma'nın üretimlerine ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kamera üretimi noktasında bazı ülkeler bize söz veriyorlar ama verdikleri sözü yerine getirmiyorlar. Aselsan kamera üretim çalışmalarına başladı" dedi.

GİRİŞ 22.11.2023 13:54 GÜNCELLEME 22.11.2023 13:54
Bu Habere 75 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir ziyareti sonrası dönüş yolunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Savunma sanayideki son gelişmelerin yanı sıra Bayraktar TB3, Kızılelma ve 35 gün sonra ilk uçuşunu yapacak milli uçağımız Kaan’a ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, “Savunma sanayii alanında attığımız her adım bizleri heyecanlandırmaktadır. Bu alanda taş üstüne taş koyan herkes ülkemizin geleceği, Türkiye Yüzyılı’nın inşası için çok önemli bir katkı sunuyor. Kaan zaten yeniliklerden bir tanesi. Ama Baykar'ın zirve diyebileceğimiz eseri malum Kızılelma... Şimdi Kızılelma’nın son testlerini yapıyorlar. Aşmaları gereken mesele kendi yerli motorunu üretmek… Bunu başardığı andan itibaren de zaten Kızılelma’nın dünyaya karşı duruşu farklı olacaktır. Tabii burada Aselsan’ın üzerine de düşen bir yük var, kamera üretimi. Motor üretim süreci maalesef nereden bakarsanız bakın herhalde bir beş yılı alır. Bu süre zarfında biz motor ithal ederek yürümek durumundayız. Kamera noktasında da Aselsan’ın üretim çalışmaları başladı. Bir an önce o sıkıntımızı da gidermemiz lazım. Bazı ülkeler bize söz veriyorlar ama verdikleri sözü yerine getirmiyorlar” dedi.

“KAAN, KIZILELMA VE TCG ANADOLU YALNIZ KALMAYACAK”

“Kanada, Güney Afrika gibi ülkelerden bir sonuç alır mıyız?” diyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

“Bunu gerek biz gerekse Aselsan’ın yakından takip etmesi lazım. Bir an önce buralardan netice alabilirsek, o zaman biz insansız savaş uçaklarımızı daha çabuk devreye sokabiliriz. Kaan, Kızılelma, TCG Anadolu ve niceleri Allah’ın izniyle yalnız kalmayacak, yenileri daha iyileri ve daha donanımlıları yine bu vatan için alın ve akıl terlerini döken kardeşlerimizin ellerinde şekillenecek. Bundan çok değil birkaç yıl önce insansız hava araçlarımız yoktu, akıllı mühimmatlarımız, Milgemlerimiz yoktu. Kolları sıvadık, bu ülke için taşın altına sadece elini değil bedenini koyan kardeşlerimizle birlikte bugünkü seviyeye geldik. Bunu yeterli görmedik, göremeyiz. Hep daha iyisi, hep daha gelişmişi vardır onu arayacağız… Bu hedeflere doğru yürümek şöyle dursun, koşar adım ilerlememiz gerekiyor. En iyi mühendis, en iyi yazılımcı, en iyi usta, en iyi tasarımcı bizde olmalı. Yeni adımlarımız da yoldadır. Kimse merak etmesin, biz savunma sanayii alanında da diğer alanlarda da adımızdan daha çok söz ettireceğiz” ifadelerini kullandı.

“TÜRK LİRASI’NIN DEĞER KAZANMA İHTİMALİ YÜKSEK”

Kıdemli ünlü ekonomist Robin Brooks’un “Türkiye 2018'e benzer bir cari hesap ayarlamasının ilk aşamalarında, Bu ayarlama Türk lirası açısından olumlu oldu” sözlerine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim uyguladığımız dezenflasyon programı çok büyük ihtimalle TL’de reel olarak bir değerlemeye sebep olabilir. Yani Türk Lirası’nın reel olarak değer kaybettiği süreç sona gelmiştir. Özetle Türk Lirası’nın reel olarak değer kazanma ihtimali yüksektir. Onun için önümüzdeki dönemde biz uyguladığımız sağlıklı politikalar ve yapısal reformlarla yatırımcı güvenini kazanacağız, halen de kazanıyoruz. Bu güven fon akışını tetikleyecek. Fon akışı Lira’da reel değerlemeye sebep olacak. Bu da dezenflasyonu hızlandıracak, büyümenin aşağı yönlü risklerini sınırlayacak. Neticede hem makul düzeyde büyüyeceğiz, hem enflasyon düşecek bu koşullarda. Yani faziletli bir döngüye gireceğiz inşallah” açıklamasında bulundu.

KAYNAK: HABER7
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 75
  • Türk 5 ay önce Şikayet Et
    Güclü Ekonomi güclü Türkiye demekdir.
    Cevapla
  • Oğuz Kaan 5 ay önce Şikayet Et
    Tabii dirki , elbette sen ve senin gibi MÜSLÜMAN TÜRK MİLLETİNİN içine sızan tüm emperyalist uşakları, korkacaksınız. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, ekonomi de dahil ileriye doğru attığı her adım, seni ve senin gibi dönme türkleri ; yada, çakma türkleri ( demek daha çok yakışıyor) tir tir titretiyor. Emin ol, Bedir , Hendek, Uhud savaşında da senin gibi çakmalar böyle söylüyorlardı.
    Cevapla
  • Tepki 5 ay önce Şikayet Et
    Türk lirasının değer kazanması ihtimali yüksekmiş..!?
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 5 ay önce Şikayet Et
    " Ne kadar zaman geçerse geçsin emperyalistlerin ülkemiz içindeki "faili meçhul cinayetlerini aydınlatmasıdır...Örn ; ÖZAL, Eşref BİTLİS, Aselsan Mühendisleri, Muhsin YAZICIOĞLU vs vs .Zira bu kirli eller budanmadıkça bu millet yine tehlikededir.
    Cevapla
  • Koli 5 ay önce Şikayet Et
    Reis 2024 ilk Baharında Akdeniz’den saldırıya başlayacaklar! Doğu illerde siyonizmin Kürt kartı çıkacak! Kürtlerin içinde çok Siyonist yahudiler var! Türklerde zengin olanlar!
    Cevapla
  • Ali ANtEP 5 ay önce Şikayet Et
    1955 senesi idi, Fakir Çulha Çocuğu Muharrem DALKIİLİÇ EKREM .... gibi SALON Çocuklarını falan peşine takmış, ANKARA NECATİBey Cad.de Atletizm yarışının İPİNİ Göğüüslemek üzzere idi. Hemen önünden bir otomobilı geçirtip yarışı kaybettirdiler. BATILI ve ve BATICILARI taktiği Hep Hile ve ALDATMADAN ibarettir. Bereket ki Dünya OYANIYOR
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle