Kötü hava balıkçılığı olumsuz etkiledi, hamsinin kilosu 60 liraya çıktı

Sinop’ta 2 gündür devam eden kötü hava şartları, balıkçılığı olumsuz etkiledi. Balıkçılar 2 gündür denize çıkamadı. Hamsinin kilo fiyatı 35 liradan 60 liraya yükseldi.

Kötü hava balıkçılığı olumsuz etkiledi, hamsinin kilosu 60 liraya çıktı
Kötü hava balıkçılığı olumsuz etkiledi, hamsinin kilosu 60 liraya çıktı
GİRİŞ 21.11.2023 21:47 GÜNCELLEME 21.11.2023 21:47
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Sinop’ta önceki gün çıkan fırtına, balıkçı gemilerinin denize çıkamamasına neden oldu. Limanda mahsur kalan gemiler balık avına çıkamadı. Balık avının olmaması fiyatların yeniden yükselmesini sağladı.

Geçen günlerde kilosu 35 liradan satılan hamsinin fiyatı 60 liraya kadar çıktı. Hamsi fiyatının yükselmesi, balık satışlarını da olumsuz etkiledi. Balık tezgahlarındaki yoğunluk kayboldu.

Balık satıcısı İsmail Değer, tezgahlarının boş olduğuna dikkat çekerek, “2 gündür kötü bir hava var. Tezgahlar boş. Bütün tekneler Sinop limanında bekliyor. 2 gündür denize çıkamadılar. Biz de dışarıdan gelen balıklar ile satış yapıyoruz. Havanın iyileşmesini ve teknelerin denize çıkarak balık tutmalarını bekliyoruz” dedi.

Tezgahlarda yer alan diğer balıklardan mezgit 80 TL, torik 559 TL, çipura 170 TL’den satışa sunuldu.

 

 

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • Mustafa 5 ay önce Şikayet Et
    Kötü hava diye bir şey yoktur.
    Cevapla
  • Misa 5 ay önce Şikayet Et
    50 60 iyi fiyat ama gerçekte 100 tl üzeri
    Cevapla
  • Vatandaş 5 ay önce Şikayet Et
    Kötü hava vurmasa balıkçı balık avuna çıkmıyor yada fazla balığı denize döküyor ( görüntüler yatınlandı) ama narenciye dalda 2-3 tl 4 tl değil çifçi ne yapsın?
    Cevapla
  • zafergülten 5 ay önce Şikayet Et
    Alırız bize koymaz ,7500 tl maaş alıyoruz,ama pazarda bile 80-90 tl den aşağı hamsi göremedim,üstelik minnacık.
    Cevapla
  • zafergülten 5 ay önce Şikayet Et
    biliyorsunuz eskiden donmuş palamutun tanesi salgın öncesi 3-5 tl idi,BUGÜN PALAMUT DİYE SATILAN -NORVEÇ USKUMRUSU- SAHTE DONMUŞ PALAMUT 40 TL.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle