Türkiye ile Cezayir arasında doğal gaz işbirliği! Tarihi anlaşma uzatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cezayir'de Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun ile görüştü. Türkiye, Cezayir ile sıvılaştırılmış doğal gaz ithalatı anlaşmasını 2027'ye kadar uzattı!

Türkiye ile Cezayir arasında doğal gaz işbirliği! Tarihi anlaşma uzatıldı
Türkiye ile Cezayir arasında doğal gaz işbirliği! Tarihi anlaşma uzatıldı
GİRİŞ 21.11.2023 20:45 GÜNCELLEME 21.11.2023 21:01
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin, Cezayir ile mevcut sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ithalatı anlaşmasının 3 yıl daha uzatıldığını açıkladı.

BAKAN BAYRAKTAR: TARİHİ ANLAŞMA...

Bayraktar açıklamasında, ''Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Cezayir ziyareti kapsamında gerçekleşen Yüksek Düzeyli İş Birliği Konseyi İkinci Toplantısı’na katıldık. Toplantı sonrasında BOTAŞ ile Cezayir ulusal petrol ve doğal gaz şirketi Sonatrach arasında atılan imzalarla iki ülke arasında 1988 yılından beri devam eden LNG ithalat anlaşmasının süresini üç yıl daha uzattık. Bu süre içerisinde Türkiye Cezayir’den yıllık 4,4 milyar metreküp LNG almaya devam edecek. Bu tarihi anlaşmanın uzatılmasına dair ortaya konulan irade taraflar arasında köklü iş birliğini daha da güçlendirerek geleceğe taşıyacaktır.'' ifadelerini kullandı.


 

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 13
  • deli 5 ay önce Şikayet Et
    bizim doğalgaz ülkenin yüzde 10 nu karşılıyor
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Türkiye de isen bedava kullanıyorsun
    Cevapla
  • Kime ne ?? 5 ay önce Şikayet Et
    Hani bizim Karadeniz Dogal gazina ne oldu ??
    Cevapla
  • Tarhsin 5 ay önce Şikayet Et
    Bir taraftan alinirken ,diger taraftan avrupaya veriliyor.Ticaret bu .Bugday alip un satmak gibi....
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 5 ay önce Şikayet Et
    Libya ile Akdenizdeki sıkı işbirliği sonrası CEZAYİR'le de sıkı ilişkler inşa etmek. Akdeniz de "ipini koparmış gibi dolaşan ABD ve İngiliz uçakgemileri turlayıp dursun" ..Son gülen iyi gülecek...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle