İstanbul Valiliği açıkladı! Kış lastiği uygulaması erkene çekildi

Son dakika haberi: İstanbul Valiliği, 1 Aralık'ta ticari araçlar için başlayacak kış lastiği zorunluluğunun 25 Kasım'a çekildiğini bildirdi.

GİRİŞ 21.11.2023 17:01 GÜNCELLEME 21.11.2023 17:33
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda zorunlu olan, özel araçlarda ise can ve mal güvenliğiyle sorunsuz seyahat için gereken kış lastiği uygulaması öne çekildi.

İstanbul Valiliği, meteorolojik veriler çerçevesinde, ticari araçlarda kış lastiği kullanma zorunluluğu bu yıl için 25 Kasım tarihine çekildiğini bildirdi.

Kış lastiği takma zorunluluğu uygulaması, 1 Nisan 2024 tarihinde ise sona erecek.

HANGİ ARAÇLAR TAKMAK ZORUNDA?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının düzenlemeleri kapsamında 25 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında tüm ticari araçlarda kış lastiği kullanımı zorunluluğu bulunuyor.

Özel otomobiller için ise yasal zorunluluk olmasa da kış lastiği kullanımı öneriliyor.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 23
  • isim 5 ay önce Şikayet Et
    Almanyada yolda kar var ise trafige cikamazsin
    Cevapla
  • Deli 5 ay önce Şikayet Et
    Kış lastiği bütün araçlara mecburi olmalı, özel araçlar yolda kalinca trafik işleyecek mi? Yol tıkanınca kış lastikli arac olsa ne faydası var.
    Cevapla
  • Deli 5 ay önce Şikayet Et
    Illa kar gelmesini beklemeye gerek yok kasim ayi ile nisan arasi mecbur olsun kış lastiği, zaten kış lastiği kar lastiği bile sayilmaz. Gercek kış lastiği çivili olandir. Iskandinav ulkelerinde kullanılır.
    Cevapla
  • Ali 5 ay önce Şikayet Et
    Ticari araç kullananların % 90 tecrübeli Hususi araç kullananların ise %50 si mutlaka onlarada mecburi olması ve agır hava şartlarında çıkmamaları gerek ve yasaklanmalı. Acil durumlar hariç tabiki.
    Cevapla
  • cameel 5 ay önce Şikayet Et
    özel aracım var kışın mecbur değilsem kullanmıyorum. bana niye mecbur olsun. ticari araçla bir tutmayın.ha yolda kalan özel aracın yüzünden yol tıkanırsa verin cezasını
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Kesinlikle özel araçlara da zorunlu olması lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle