Türkiye'nin en büyük barajı elektrik üretimine başladı

Türkiye'nin birinci, dünyanın beşinci en yüksek barajı Yusufeli elektrik üretmeye başladı.

GİRİŞ 21.11.2023 12:44 GÜNCELLEME 21.11.2023 15:46
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Yusufeli'nde elektrik üretimi başladı. Türkiye'nin birinci, dünyanın beşinci en yüksek Barajı Yusufeli elektrik üretmeye başladı. Toplam 558 MW mekanik, 548 MW elektrik kurulu gücüne sahip santralin yıllık 1827 GWh üretim yapması planlanıyor.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 18
  • Adnan 5 ay önce Şikayet Et
    Türkiye'de yüzlerce yerden denize su akıyor fakat kuraklık olacağı için ülkemize susuz kalacağı için CHP PKK'lı yıllarca barajlara karşı çıktılar Ondan sonra Derler ki elektrik niye pahalı Siz yıllarca Hristiyanların emriyle barajlara karşı çıktınız bir Artvin'deki bu Baraj 2 milyon evi elektrik getirecek 2 milyon evi de su getirecek o yapılmasaydı Bunlar nereden alınacaktı
    Cevapla
  • Haklı 5 ay önce Şikayet Et
    Elektrik tüketirken sinir tanımayan kişiler, baraj için fitne üretiyor. Nükleer santrala karşı, hes lere karşı , her şeye karşı. Dogalgaz, elektrik petrol, en çok dışarı ödediğimiz dolar bunlar için. Dolar niye artıyor? Üretim kaynak yok. Üreteceğiz güçleneceğiz.
    Cevapla
  • Hakan 5 ay önce Şikayet Et
    Goletli hes ler iyi fakat diger canlilar icin gerekli suyu kullanan hesler zararli. Nukleer santraller komurle calisan termik santrallere gore cok cok faydali ve hatta fuszyon sistemine bizlerde hazitlanmaliyiz ve hatta gecmeliyiz. Ayrica RES ve GES de iyiyiz. RES ve GES konusunda daha teknolojik ve deniz gol ve diger su yuzeylerini kayalik ve yuksek kesimlerde tarim alani olarak kullani
    Cevapla
  • Gurcan 5 ay önce Şikayet Et
    Haklisiniz
    Cevapla
  • Fırat Kızılırmak 5 ay önce Şikayet Et
    Fırat Kızılırmak bağlantısı yapılması gerekir
    Cevapla
  • Muhsin 5 ay önce Şikayet Et
    Milyonlarca yıl boyunca oluşan doğal ekolojik dengeyi bozmamak için çok dikkatli olmak gerek. Bizi atalarımızdan aldığımız doğayı gelecek kuşaklara yaşanır şekilde bırakmak zorundayız.
    Cevapla
  • Fatih baklacı 5 ay önce Şikayet Et
    İklim yumuşar doğal olan en iyisidir diye düşünmemek gerek
    Cevapla
  • İsmail 5 ay önce Şikayet Et
    Yaşamak zorundayiz enerjiye de ihtiyaç var sürekli dışardan alamayiz
    Cevapla
  • Celal 5 ay önce Şikayet Et
    Deniz canlılarının besin zinciri bu akarsularla denizlere ulaşan mikroskobik canlılarla başlar. Barajların uygun yerlerinden bu canlıların denize ulaşmasını sağlayacak kadar "can suyu" bırakılmaması halinde, denizlere yeterince akarsu ulaşmaması halinde deniz canlılarının ve tabii ki balıkların yok olması sözkonusu olabilir.
    Cevapla
  • Ahmetbeyy 5 ay önce Şikayet Et
    Kardeş öyle sacmalamissinki denizler bikere karadan daha büyüktür herturlu mikroskobik canlının merkezi deniz asıl denizin karaya vermesi lazım
    Cevapla
  • Bayrak 5 ay önce Şikayet Et
    Yok böylebirşey. Üstelik o akarsu yine denize akacak.
    Cevapla
  • Tolga 5 ay önce Şikayet Et
    Ne saçmalıyorsun …bu baraj kardeşim …dereler nasıl kuruyacak git bi yerinde bir baraja bak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle