Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete 'tek zam' açıklaması

Asgari ücret görüşmelerinin aralıkta başlayacağını aktaran Vedat Işıkhan, "Temmuz ayında olduğu gibi ilkemiz yine enflasyona ezdirmemek. Asgari ücret zaten hep yılda bir kereydi biliyorsunuz. Yine tek zam olacak şekilde çalışıyoruz” dedi.

GİRİŞ 21.11.2023 13:45 GÜNCELLEME 21.11.2023 13:45
Bu Habere 147 Yorum Yapılmış

Kabine toplantısı dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da Kabine toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Işıkhan asgari ücretle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

BAKAN IŞIKHAN, TEK ZAM SİNYALİ VERDİ

Bakan Işıkhan, 2024'te geçerli olacak asgari ücrete ilişkin tek zam sinyali verdi.

Vedat Işıkhan

Işıkhan, “Temmuz ayında olduğu gibi ilkemiz yine enflasyona ezdirmemek. Asgari ücret zaten hep yılda bir kereydi biliyorsunuz. Yine tek zam olacak şekilde çalışıyoruz” dedi.

Bakan Işıkhan daha sonra ihtiyaç duyulması halinde ek zam çalışmasının da yapılabileceği yönünde açık kapı bıraktı.

"İHTİYAÇ DUYULURSA BİR ARAYA GELİNEBİLİR"

Işıkhan, "Geçen temmuz ekstraydı. O da Sayın Cumhurbaşkanımızın öngörüsüyle ihtiyaç duyulduktan sonra oldu. Ama ihtiyaç hasıl olursa bir araya gelinebilir" ifadelerini kullandı.

Vedat Işıkhan son olarak asgari ücret toplantılarının aralık ayı içerisinde başlayacağına söyledi.

İKİNCİ ZAMMA GEREK OLMAYACAK DİYE DÜŞÜNÜYORUZ

Işıkhan, "31 Aralık itibari ile de kararın Resmi Gazete’de yayımlanması gerekiyor. Dolayısıyla geçtiğimiz temmuz ayında yaptığımız gibi olacak. Asgari ücret zaten hep yılda bir kereydi biliyorsunuz. Yine tek zam olacak şekilde çalışıyoruz. Geçen temmuz ekstraydı. O da Sayın Cumhurbaşkanımızın öngörüsüyle ihtiyaç duyulduktan sonra oldu. Ama ihtiyaç hasıl olursa bir araya gelinebilir. Gelecek yıl inşallah enflasyonda gerileme olacak. Temmuzda ikinci bir toplantı yapmayacağız, ikinci zamma gerek olmayacak diye düşünüyoruz. Tüm parametreler iyi gidiyor çünkü" ifadelerini kullandı.

5 PUANLIK İNDİRİMDEN 7.5 MİLYON KİŞİ YARARLANDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Sosyal Güvenlik Kurumunca (SGK) uygulanan 5 puanlık prim indiriminden bugüne kadar faydalanan sigortalı sayısının 7 milyon 579 bin kişiye ulaştığını bildirdi.

Primlerini zamanında ödeyen, işlemlerini yasal süresi içerisinde gerçekleştiren, kayıt dışı işçi çalıştırmayan vatandaşların 5 puanlık prim indiriminden yararlanabileceğini de sözlerine ekleyen Bakan Işıkhan, çalışanın ve üretenin yanında olmaya devam edeceklerini de belirtti.

Buna göre vatandaşlar 2023 yılının temmuz ve aralık ayları arasında brüt asgari ücrete göre her bir sigortalı için 670,73 lira ile 5 bin 30 lira arasında indirimden yararlanarak yüzde 13,3 daha az prim ödeme imkanından faydalanabilecek.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 147
  • a-t 8 ay önce Şikayet Et
    bunlar iyi günlerimiz belediye seçimleri bitsin o zaman göreceğiz ülkenin durumunu herkes ektiğini biçer
    Cevapla
  • emin 8 ay önce Şikayet Et
    küçük esnaf zaten battı kurumsallarda personel azaltıyor işsizlik hortlayacak trajediler artacak vesselam 20 bin maliyetle kimse işçi çalıştıramaz
    Cevapla
  • ERDO61 8 ay önce Şikayet Et
    Siz memuru sevindirin, nasılsa gerisi önemli değil.
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    ben her kesin maaşına yapılmasına karşıyım siz doları tutun yılda yüzde 3 veya yüzde 5 artsın enflasyon zaten olmaz para basıp memurun maaşını vermek küçük esnafı yüksek asgari ücret i vermeye zorlama ile bu iş olmaz ekonomi profesörü olmaya gerek yok Zengin dolar alıp paramızı eziyor olan millete oluyur demek ki mesele zenginin Zengin olmasını engellemek
    Cevapla
  • Bozkurt 8 ay önce Şikayet Et
    Akşam bimde adam elinde tablet ile fiyat değiştiriyordu Benim komşu salamın fiyatı etikette 95 kasada 119 çıkınca gelmiş yanımda fiyat değiştiren dedi 14₺ verin Adamlar fiyat değiştirmeye yetişemiyor Burhaniye Bahçelievler üst geçitin oradaki bim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle