Tesla fabrika yatırımı için Hindistan'la anlaşmaya yakın

Tesla, 2 milyar dolarlık fabrika yatırımı için Hindistan ile anlaşmaya yakın. Ocak ayında düzenlenecek olan Vibrant Gujarat Küresel Zirvesi'nde anlaşmanın açıklanması planlanıyor.

Tesla fabrika yatırımı için Hindistan'la anlaşmaya yakın
Tesla fabrika yatırımı için Hindistan'la anlaşmaya yakın
GİRİŞ 21.11.2023 09:24 GÜNCELLEME 21.11.2023 09:24

Hindistan, Tesla ile otomobillerini önümüzdeki yıldan itibaren ülkeye sevk etmesine ve iki yıl içinde bir fabrika kurmasına olanak tanıyacak bir anlaşmaya yakın görünüyor.

Bloomberg'in haberine göre, Ocak ayında düzenlenecek olan Vibrant Gujarat Küresel Zirvesi'nde anlaşmanın açıklanması planlanıyor.

Haberde konuşan kaynaklardan biri Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin memleketi olan Gujarat, Maharashtra ve Tamil Nadu eyaletlerinin elektrikli araçlar ve ihracat için iyi kurulmuş ekosistemlere sahip olmaları nedeniyle değerlendirildiğini söyledi.

Habere göre, Tesla ülkedeki fabrika yatırımı için en az 2 milyar dolarlık minimum yatırım yapmayı planlarken, ülkeden otomobil parçası alımlarını 15 milyar dolara kadar çıkarabilecek.

Haberde konuşan kaynaklardan biri, ABD'li otomobil üreticisinin maliyetleri düşürmek için bazı bataryaları Hindistan'da üretmeye çalışacağını da söyledi.

Derya Yüce Haber7.com - Editör-Muhabir
Haber 7 - Derya Yüce

Editör Hakkında