Hangarda sessiz sedasız tarih yazılıyor: En teknolojik silah için son 37 gün!

Milli muharip uçak KAAN'ın ilk uçuşunu yapacağı tarih yaklaşıyor. Statik ve mukavemet testlerinden geçen KAAN'ın 27 Aralık'ta gökyüzü ile buluşması bekleniyor.

GİRİŞ 20.11.2023 15:06 GÜNCELLEME 20.11.2023 16:07
Bu Habere 277 Yorum Yapılmış

Haber7

Türkiye'nin 5. Nesil savaşı uçağı olacak KAAN'ın çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Statik ve mukavemet testlerinden başarıyla geçen KAAN'ın içindeki ekstra ekipmanlar yerleştiriliyor.

TUSAŞ HANGARINDA SESSİZ SEDASIZ TARİH YAZILIYOR

Hangarda ilk uçuş için hazırlıklar tüm hızıyla sürerken KAAN'ın uçuş yapacağı iniş takımları takılıyor.

Aralık ayı başında taksi testlerine başlaması beklenen KAAN'ın 27 Aralık'ta gökyüzü ile ilk kez buluşması planlanıyor.

KAAN'ın 5. nesil bir savaş uçağı olduğuna dikkati çeken TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil uçakla ilgili şu değerlendirmelerde bulunmuştu;

"Kocaman bir uçak. HÜRJET'i cebine iki kere sokup çıkarıyor. İki tane de F-16'yı yanında taşır, o kadar büyük bir uçak. Şu anda Amerikalılar, Çinliler, Ruslar'ın elinde olan uçağın muadili. Avrupalılar'da yok bu uçaktan. Japonya, Güney Kore uçak yaptı ama bu klasta değil. Bunu göz önüne alırsak bu stratejik bir aset. İlk uçuşla uçurabildiğimizi göstereceğiz. Yani o kadar dev yapıyı havada tutabiliyorsak, stabil olarak kontrol edebiliyorsak arkası gelir. Bu yılki en önemli hediyemiz KAAN olacak, bahtı açık olsun inşallah."

"KESİN BAŞARILI OLMASI GEREKİYOR"

Temel Kotil, savunmadaki stratejik aset nitelemesinin "yerine başka bir şeyin geçemeyeceği" anlamı taşıdığını vurgulayarak, bu nitelikte KAAN gibi bir ürünün yerli ve milli olmasının zorunluluk olduğunu söyledi.

KAAN'ın motorunun, fırlatma koltuğunun henüz yerli olmadığını ifade eden Kotil, ancak bunların da 2028'de Hava Kuvvetlerine 20 uçak teslim ederken Türk ürününe dönüşeceğini belirtti.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 277
  • Delikadir 5 ay önce Şikayet Et
    Yapanlardan emeği geçenlerden Allah razı olsun ama bu yapılıyorsa el kapılarına biz niye muhtaç oluyoruz uçursunlar sorunlar yavaş yavaş giderilsin ne bileyim
    Cevapla
  • Vatan 5 ay önce Şikayet Et
    Yarın bu da İtalya da geliyor derler evet şimdiden cevap verelim, İtalya nın torino şehrinin Kahramankazan ilçesinde yapılıyor
    Cevapla
  • Adem Guven 5 ay önce Şikayet Et
    Aynen
    Cevapla
  • Okan beyaz 5 ay önce Şikayet Et
    Espri yetenegini gelistirmelisin
    Cevapla
  • Kurt 5 ay önce Şikayet Et
    Kaan'ın başarıyla uçuşunu seyredeceğiz inşallah. Bu bizim için istikbalin göklerde oluşunun kanıtı olacaktır. Bundan sonra elektromanyetizma teknolojisine de geçiş sağlanmalı. Uzayda seyahat için çok önemli.
    Cevapla
  • Necmi 5 ay önce Şikayet Et
    Allah yar ve yardımcınız olsun inşallah tamamının bize ait olduğu günlerde gelecek Allah adıyla başlayan yolda kalmaz
    Cevapla
  • Osman 5 ay önce Şikayet Et
    İşallah gökyüzünde Türkler geliyor
    Cevapla
  • Türkiyem 5 ay önce Şikayet Et
    RABBİM ülkemize milletimize hayırlı etsin maşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle