İhracatçıya 33,6 milyar dolar destek

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türk Eximbank'ın ekim sonu itibarıyla ihracatçılara toplam 33,6 milyar dolar destek sağladığını belirtti.

GİRİŞ 20.11.2023 10:30 GÜNCELLEME 21.11.2023 10:54
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bakan Bolat, X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, Türkiye'de ihracatın geliştirilmesi, ihraç edilen mal ve hizmetlerin çeşitlendirilmesi, ihracatçıların uluslararası ticarette paylarının artırılması ve ihracatçıların girişimlerinde gerekli desteğin sağlanması gibi çeşitli amaçlara sahip Türk Eximbank'ı ziyaret ederek, brifing aldıklarını kaydetti.

Bolat, "Türkiye'nin en büyük ihracat kredi ve alacak sigortası kuruluşu olan Türk Eximbank, Ekim 2023 sonu itibarıyla ihracatçılarımıza 15,1 milyar dolar kredi, 18,5 milyar dolar sigorta ve garanti olmak üzere toplam 33,6 milyar dolar destek sağladı" dedi.

Derya Yüce Haber7.com - Editör-Muhabir
Haber 7 - Derya Yüce

Editör Hakkında

YORUMLAR 2
  • ugur 5 ay önce Şikayet Et
    250milyar dolar ihracaat bu 90 milyon Türkiye için çok az , üstüne de 35 milyar dolar devlet yardım vermiş . Yani kar yok
    Cevapla
  • ertem 2424 5 ay önce Şikayet Et
    hükümet hiç mi ders almaz ne ihraç ediyorlarda ne desteği veriyorsun halkın kursağına pahalılikla girmeyen meyve ve sebze ihracına ne desteği veriyorsun git teknoloji yapıp geliştiren ve ihraç eden babayiğitlere ver lakin karaborsacı gibi sağdan soldan mal toplayan ihracatçıya vereceğin tek şey destek değil ceza olmalı
    Cevapla