Tüketiciler en fazla perakende sektöründen şikayetçi

İstanbul'da yılın ilk 10 ayında 160 bin tüketici şikayeti geldi. Şikayet sıralamasında perakende sektörü ilk sırada yer aldı.

GİRİŞ 19.11.2023 11:16 GÜNCELLEME 19.11.2023 15:10
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Ticaret Bakanlığı, İstanbul'daki tüketici hakem heyetlerinin faaliyetlerine ilişkin bilgi verdi.

Buna göre, kentte görevli 37 tüketici hakem heyetine ocak-ekim döneminde toplam 159 bin 323 başvuru yapıldı.

Değerlendirilen başvurulardan 65 bin 565'inde tüketici lehine karar verildi.

İstanbul'da bu dönemde işlem gören dosyaların toplam mali değeri 816 milyon 705 bin 581 lira olarak hesaplandı.

Anadolu Yakası'nda en fazla başvuru 8 bin 819 ile Ümraniye'den, Avrupa Yakası'nda ise 6 bin 631 ile Küçükçekmece'den geldi.

EN ÇOK BAŞVURU PERAKENDEDEN

İstanbul'daki başvuruların sektörel dağılımına bakıldığında, 10 aylık dönemde yüzde 53,72'yle perakende sektörünün ilk sırada olduğu görüldü.

Bu sektör, 85 bin 595 başvuruyla ilk sırada yer aldı.

Perakende ticareti, sektör belirtilmeyen ve elektronik ortamda yapılan diğer başvurular, diğer hizmetler sektörü, abonelikler, finansal hizmetler, ulaşım-sağlık-eğitim, turizm hizmet sektörleri takip etti.

İstanbul İl Tüketici Hakem Heyeti, bu dönemde 15 bin 671 başvuruyla Türkiye genelinde en fazla başvuruyu alan yer oldu.

1 AYDA 5,4 MİLYON LİRA CEZA

İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerince 14 Ekim-13 Kasım döneminde ulusal marketler, ekmek fırınları, haller ve pazar yerleri, oto galerileri, AVM'ler ve restoranlar başta olmak üzere birçok işletmede denetimler gerçekleştirildi.

Bu denetimlerde fiyat etiketi, kasa-reyon fiyat farkı, haksız fiyat artışı, gramaj ve ambalajlar, stokçuluk, künye, yetki belgesi, elektronik iletiler dahil 17 bin 875 ürün ve hizmet incelendi.

Denetimler sonucu, 2 bin 18 üründe kanuna aykırılık tespit edildi, 5 milyon 414 bin 988 lira idari para cezası uygulandı.

 
KAYNAK: AA
Derya Yüce Haber7.com - Editör-Muhabir
Haber 7 - Derya Yüce

Editör Hakkında

YORUMLAR 9
  • vatandaş 5 ay önce Şikayet Et
    Bu zincir marketler fetdoşdan daha tehlikeli olmaya başladı zeki enerjik gençliğimizi 50.000 bin şubeli zincir marketlerinde un öğütür gibi ögütüyorlar halkıda donlarına varıncaya kadar soyuyorlar bunlar cirolarına göre vergide ödemez bir ülkeye savaşarak dahi bunlar kadar zarar veremezsiniz bunlar çok tehlikeli acil önlem alınmalı
    Cevapla
  • vatandaş 5 ay önce Şikayet Et
    Türkiye perakende sektörünü kilitleyen bunuda kartelleşerek hala hızla büyüyen beş tane zincir marketin elinde bu tüketici oyuncak oldu acilen devlet serbest piyasa ekonomisine bir denetim sistemi kurması gerekiyor şu an fabrikaları bile bunlar yönlendiriyor devlet oyuncak olmuş bunların elinde adamların sektörde 40.000bin şubeye hızla koşuyorlar
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    maket sahiplerine de operasyonun içine alın asıl mafya bunlar 90 milyon insanı öldürüyorlar.
    Cevapla
  • Türk Vatandaşı 5 ay önce Şikayet Et
    "Tüketiciler en fazla perakende sektöründen şikayetçi" Kimin umrunda?? İçişleri bakanı market çetesine de operasyon istiyoruz.
    Cevapla
  • Tuncer 5 ay önce Şikayet Et
    memurlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle