Dev füze siparişi: 400 tane Tomahawk aldılar

ABD, Japonya'ya 2.3 milyar dolar tutarında 400 adet Tomahawk Seyir Füzesi satışını onayladı!

Dev füze siparişi: 400 tane Tomahawk aldılar
Dev füze siparişi: 400 tane Tomahawk aldılar
GİRİŞ 19.11.2023 12:26 GÜNCELLEME 19.11.2023 12:27
Bu Habere 125 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığı; Japonya’nın talebine binaen, Tomahawk Seyir Füzesi ile ilgili önemli bir satışı onaylama kararı aldı. Söz konusu satış, Blok IV ve Blok V konfigürasyonlarındaki 400 adet Tomahawk Seyir Füzesini ve 14 adet Taktik Tomahawk Silah Kontrol Sistemini kapsıyor.

Ana yüklenicinin ABD’li Raytheon şirketinin olacağı satış kapsamında tedarik edilecek füzeler, Japon Donanması tarafından kullanılacak. Konuyla ilgili olarak ABD Dışişleri’nden yapılan açıklamada, “Önerilen satış, artan tehditleri etkisiz hale getirebilecek uzun menzilli, satıhtan satha konvansiyonel bir füze sağlayarak Japonya’nın mevcut ve gelecekteki tehditleri karşılama kabiliyetini artıracaktır.” ifadelerine yer verildi.

ABD Donanması’nın temel seyir füzesi olan Tomahawk, hem deniz hem de kara hedeflerine karşı kullanılabilmektedir. Yaklaşık 2000 kilometre menzile sahip olan Tomahawk, denizaltı platformları tarafından da kullanılabilmektedir. Denizaltı platformları tarafından da kullanılan Tomahawk’tan, şu ana kadar çeşitli varyantlarda 10 bin adede yakın üretilmiştir.

Tomahawk Blok IV konfigürasyonu, Digital Scene Matching Area Correlation (DSMAC) yerine görüntüleyici kızılötesi arayıcı başlığa ve daha gelişmiş bir Anti-Jam GNSS’e sahiptir. Tomahawk Blok V ise geliştirilmiş navigasyon ve iletişim özelliklerine sahip modernize edilmiş bir TACTOM sistemine, denizdeki hareketli hedefleri vurabilme kabiliyetine ve kara hedeflerine karşı daha etkili bir müşterek harp başlığına sahiptir.

 

KAYNAK: SAVUNMASANAYİST
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 125
  • Domates 5 ay önce Şikayet Et
    Unutmayalım her nekadar güçlü görünsede amerikada parasal olarak borçluymuş. Amerikanın borcunun alacaklısı kimlerse kötülüğün kaynağı odur. Dünyayı aslen sömüren abd mi yoksa Dünyada birçok Ülkelerin borcu varsa alacaklı olanlar kimlerdir. Yani sömürgeci abd gider çin gelir çin gider hint gelir vs. Birileri ülkeleri bile kullanıp finanse edebiliyor demekki.
    Cevapla
  • Abbas yolcu 5 ay önce Şikayet Et
    Sonunda birileri anladı
    Cevapla
  • Salih 5 ay önce Şikayet Et
    Abd tetiği vereceği silahı satmaz sattiysa abd min onay vereceği yere kullanabilir oda cin Barış varken savaş niye çok doğru ama bu günün dünyasına baktığımızda silahını kendi yapan ülkelerin sözünün geçtiğini görüyorsunuz Sonuç olarak silahımız kendimiz yaptığımız sürece bize kimse satasamaz bizden toprak talep edemez Yüz yıldır unutulmuş uz silah uretememisiz şu son 10 yıldır bilseler
    Cevapla
  • Erkan 5 ay önce Şikayet Et
    Bazi arkadaslar abd diyince korkuyor adam bosuna topunuz gelin demiyor 1milyona yakin hazir asker yunanistana yigdi hatay depreminde pkk ile geldi gemisiyle geldi ne oldu bir arastirin sizi anliyabiliyorum 100 yildir ezik pskolojisi yasatildi simdi kucuk emrah modu takiliyorsunuz bakin 10 yil oncenin pasasi aglama duvarinda boy boy resimleri var neden iceri aldilar diyorsunuz ya arastir
    Cevapla
  • altuner 5 ay önce Şikayet Et
    Abd verdiği silahın tetiğini asla vermez abd nin izni olmadan kullanamaz hele hele hiroşima yi asla unutmayan bi japonya ya
    Cevapla
  • Osman 5 ay önce Şikayet Et
    Bir tek füze 6 milyon $ a geliyor. Düğmeye bastığın an yaktın 6 milyonu. Sistem varmış hadi 1 i ona gitsin. 5 miliyon.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle