THY'nin kredi notu yükseltildi

Türkiye'nin bayrak taşıyıcı hava yolu şirketi olan Türk Hava Yolları'nın kredi notunu Fitch artırdı.

THY'nin kredi notu yükseltildi
THY'nin kredi notu yükseltildi
GİRİŞ 18.11.2023 09:25 GÜNCELLEME 18.11.2023 10:43
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türk Hava Yolları'nın kredi notunu BB-'den BB'ye çıkardı. Kredi notu görünümünü ise durağanda bıraktı.

Şirketten KAP'a şu açıklama yapıldı:

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Ortaklığımızın güçlü operasyonel ve finansal performansına dikkat çekerek bağımsız kredi profilini bir kademe yükselterek bb-'den bb'ye çıkartmıştır. Kredi notunu ise B (durağan)'da ülke notu seviyesinde sabit tutmuştur.

S&P ayrıca, Ortaklığımızın 2015 yılında ihraç etmiş olduğu USD cinsi Ekipman Teminatlı Geliştirilmiş Kredi Sertifikaları'na ait kredi notunu B(sf) olarak teyit etmiştir.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • vatandaş 5 ay önce Şikayet Et
    Hisselerin çoğu amerikan bankası ekinde fiyatları şişirip satıp çıkıyorlar bizim yatırımcılar akabinde düştüğü için zarar ediyor
    Cevapla
  • vatandaş 5 ay önce Şikayet Et
    Bu ay yüzde 15 yükseldi satıp kar ı cebe indirmek lazım
    Cevapla
  • vatandaş 5 ay önce Şikayet Et
    THY bu hafta zaten yüzde 10 kazandı kar realizasyonu gelir pazartesi muhtemelen
    Cevapla
  • fsm1453 5 ay önce Şikayet Et
    hisse önümüzdeki hafta 254 TL'den 320 TL yi görmeki. değerli ve yerli milli şirketlere yatırım yapılmalı desteklenmeli. ASELSAN da bunlardan biri ama hissesi 43 TL çok düşük en az 240tl olmalı
    Cevapla