Son dakika... Elektrikli otomobillerin ÖTV matrahında düzenleme

Motor gücü 160 kilovatın (kW) altında ve yüzde 10 özel tüketim vergisine (ÖTV) tabi elektrikli otomobiller için esas alınan matrah eşiği 1 milyon 250 bin liradan 1 milyon 450 bin liraya yükseltildi.

GİRİŞ 18.11.2023 09:08 GÜNCELLEME 18.11.2023 09:52
Bu Habere 110 Yorum Yapılmış

Son dakika haberine göre Elektrikli otomobillerin ÖTV matrahı hakkında Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

MOTOR GÜCÜ 160 KW'IN ALTINDAKİ SADECE ELEKTRİK MOTORLU OLAN BİNEK OTOMOBİLLER

Kararla, motor gücü 160 kW'ın altındaki sadece elektrik motorlu olan binek otomobiller için ÖTV oranına esas ÖTV matrahında değişikliğe gidildi.

Kararla, yüzde 10 ÖTV oranına tabi olan söz konusu otomobiller için esas alınan matrah eşiği 1 milyon 250 bin liradan 1 milyon 450 bin liraya çıkarıldı.

SÖZ KONUSU MATRAH EŞIĞINE GİREN OTOMOBİLLERE DAHA DÜŞÜK MALİYETLE ULAŞILABİLMESİ HEDEFLENİYOR

Edinilen bilgilere göre, böylece sadece elektrik motora sahip olup söz konusu matrah eşiğine giren otomobillere daha düşük maliyetle ulaşılabilmesi hedefleniyor.

Düzenlemeyle konvansiyonel yakıtla çalışan otomobillere olan talebin egzoz gazı salımı bulunmayan otomobillere yönelmesi teşvik edilirken, çevre kirliliğinin azaltılmasına katkı sağlanması amaçlanıyor.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 110
  • Gerçekçi olan 5 ay önce Şikayet Et
    90 li yıllarda duran hurda araba değere binerdi yıl 2023 değişen sadece Zaman Zamlar,eflesyonlar , fahiş fiyatlar ne ararsan birebir aynı. Artık ömrünü harcarsin bir ev bile alamaz duruma gelirsin Lanet olsun bu duruma..
    Cevapla
  • Yuşa 5 ay önce Şikayet Et
    5 yıl önce 30 aylık ücretimle sıfır bir otomobil alabilir ken şimdi aynı otomobili 60 ay yemeden içmeden biriktirirsem alabiliyorum. Üstelik 5 yıl önce ücretin bir bereketide vardı. Lamı Cimi yok. Paramızı pul haline getiren bu halkın ta kendisidir. Aklı başında olanlar etiketlere bakabiliyorlarsa anlarlar.
    Cevapla
  • hmm 5 ay önce Şikayet Et
    Demek ki togg a zam gelecek
    Cevapla
  • İşçi emeklisi 5 ay önce Şikayet Et
    ÖTV sosyal ver psikolojik zulümdür, anayasal özgürlüğe aykırıdır
    Cevapla
  • Mersinli 5 ay önce Şikayet Et
    vatandaşı küstürüp elinize yüzünüze bulastiracaksiniz yapmayın pişman olursunuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle