Cevdet Yılmaz'dan enflasyonda ve istihdam açıklaması

Cumhurbaşkanı Yarımcısı Cevdet Yılmaz, 2023 Temmuz- Eylül “3.Çeyrek” dönemine ilişkin istihdam rakamlarını açıklayarak enflasyon mesajı verdi.

GİRİŞ 18.11.2023 02:22 GÜNCELLEME 18.11.2023 10:37
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz 2023 Temmuz- Eylül "3.Çeyrek" dönemine ilişkin istihdam, genç işsizlik, ve işsizlik oranları hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Enflasyonla mücadele konusunda kararlı adımların atıldığını belirten Yılmaz, ekonomide üretim oluşturma kapasitesini güçlü bir şekilde sürdürdüklerini ifade etti.

'ENFLASYONLA MÜCADELEDE KARARLI ADIMLAR ATILIYOR'

Yılmaz paylaşımında, "Enflasyonla mücadele konusunda kararlı adımların atıldığı bu dönemde; ekonomimiz istihdam oluşturma kabiliyetini güçlü bir şekilde sürdürürken, Genç istihdam da dahil olmak üzere istihdam artıyor, oran oranları gerilemeye devam ediyor.

İŞSİZLİK ORANI BİR ÖNCEKİ ÇEYREĞE GÖRE 9,2'YE GERİLEDİ

2023 Temmuz-Eylül ‘III. Çeyrek’ döneminde; istihdam edilenlerin sayısı bir önceki çeyreğe göre 124 bin kişi artarak 31 milyon 724 bin kişiye yükseldi. 15-24 yaş aralığındaki genç nüfusta işsizlik oranı da bir önceki çeyreğe göre 0,7 puan azalarak yüzde 17,1'e geriledi. İşsizlik oranı ise 0,5 puanlık azalış ile yüzde 9,2'dir" ifadelerine yer verdi.

Yılmaz paylaşımında ilerleyen dönemde daha güçlü ve daha müreffeh bir Türkiye için işsizlikle mücadelede kararlılıklarını ve istihdama uygun politikalar izlemeyi sürdüreceklerini vurguladı.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 26
  • CCC 5 ay önce Şikayet Et
    Behlül ış beğenmeyen genç var.
    Cevapla
  • Doğrucu Davut 5 ay önce Şikayet Et
    Benimle beraber emekli olan 7 öğretmen arkadaş özel dersanelerde çalışıyor. Bunları da yeni istihdam edilmiş olarak sayarsan tabiki işsizlik azalmış görünür. Enflasyona gelince çamura saplanan araba gibi durum. Giderek tekerler çamura gömülüyor. Yani zengin dahada bir zenginleşiyor. Fakir dahada bir fakirleşiyor. Geçmişte düzelttiler yine düzeltirler inşallah dedik oy verdik. Hayırlısı.
    Cevapla
  • Aliusta 5 ay önce Şikayet Et
    akıl akıldan üstündür bu kadar çok bilgiliysen çık düzelt bu işi emekli olup halen özelde çalışıyorsun maaşı ikiye katliyorsun bu süper zekadir hadi çık ve düzelt et meydanı herkeze açık başkan ol bakan ol bırak para peşinde kosmayida ekonomiyi işsizliği bı duzeltte zekaandan millet istifade ediversin
    Cevapla
  • dogrusu bu 5 ay önce Şikayet Et
    4.7milyon eytli emekli hakki kazandi bunlarin %60 41 47 yasindakiler olusturuyor bu grub genc emekliler oldugu icin isyerleri bu kisileri calistiryor sgk odememek icin sonuc Gencler işsiz kaliyor veya dusuk maasa calisin deniliyor.Hukumetin yaptigi enbuyuk yanlis eytli guruba yas sarti aramadan emeklilik vermesi yas sarti koymasi gerekiyordu kadinlar 48 erkekler 50
    Cevapla
  • Misafirs 5 ay önce Şikayet Et
    Çalışma bakanı işçi sınıfınınnbakanı değil maalesef. Onlar için sadece kamu çalışanları var. Tüm artışlar refah payları kamuyamakıyor. Özel sektör çalışanları yoksulluk içinde, açlık sınırı altında çalışıyorlar. Devlet emekli ve özel sektörü unuttu. Emekliye kök maaştan zaman yapıyor. Memura 8500 artı zam verilmişti bu zam kök maaşlarına eklendi ve onu üzerinden yeni artışları yapılıyor
    Cevapla
  • Cabbar Seydişehir 5 ay önce Şikayet Et
    Adaletin olmadığı yerde zulüm olur. 4500 gün ile 43 yaşında ve 2 yıl milletvekili olup ömür boyunca maaş alacaklar var. 7200 tamamlayıp 14 sene bekleyecek de var. Bu bir zulümdür. Zalimin yanında duran da zalimdir
    Cevapla
  • RİZELİ 5 ay önce Şikayet Et
    kım dedi ıkı yıl mılletveılıkı olup emeklı olunmuyor yaşını tamamlaması gerekıyor atmayın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle