EBRD Başkanı Renaud-Bosso Türkiye’ye geliyor! Ekonomi yönetimi ile görüşecek

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı Odile Renaud-Basso’nun 20 Kasım’da Türkiye’ye ziyarette bulunacağı bildirildi.

GİRİŞ 17.11.2023 16:49 GÜNCELLEME 17.11.2023 17:01
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

EBRD’den yapılan açıklamada, Renaud-Basso’nun 20 Kasım tarihinde Türkiye’ye 4 gün sürecek bir ziyarette bulunacağı belirtildi.

Açıklamada, söz konusu ziyaretin şubat ayında Türkiye’de yaşanan depremlerin ardından Renaud-Basso’nun Türkiye’ye ilk ziyareti olacağı kaydedildi. Renaud-Basso’nun ziyaret kapsamında üst düzey devlet yetkileri ve özel sektör temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve uluslararası ortaklarla bir dizi görüşmenin gerçekleştirilmesinin planlandığı ifade edildi.

EKONOMİ YÖNETİMİ İLE GÖRÜŞECEK

Açıklamada, ziyarette Renaud-Basso’nun, Cumhurbaşkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkilileri ve Türkiye Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan ile görüşmesinin öngörüldüğü de kaydedildi.

Banka açıklamasında EBRD Başkanı Renaud-Basso’nun Türkiye ziyareti kapsamında ayrıca depremden etkilenen bölgelere gitmesinin beklendiği belirtilirken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile görüşmelerin de planlandığı belirtildi.

"TÜRKİYE KİLİT PAZARLARIMIZDAN VE TİCARETE AÇILAN KAPILARIMIZDAN BİRİ"

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen EBRD Başkanı Renaud-Basso, “Türkiye, faaliyet gösterdiğimiz birçok ülke için kilit pazarlarımızdan ve ticarete açılan kapılarımızdan biri. Bu nedenle, ülkenin canlı özel sektörünü ve sürdürülebilir ekonomik kalkınmasını desteklemeye kesinlikle kararlıyız.” ifadelerini kullandı.

Renaud-Bosso, “EBRD ile Türkiye arasındaki ortaklığın (depremden) etkilenen bölgede daha yeşil, daha dayanıklı bir yeniden yapılanma sağlayacağına inanıyorum.” dedi.

Gelecek ay Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 28. Taraflar Konferansı’nın (COP28) yapılacağını anımsatan Renaud-Bosso, “Ayrıca EBRD'nin, Türkiye'nin 2053 yılına kadar karbon nötr olma taahhüdünü yerine getirmesi açısından kritik önem taşıyan, en fazla emisyon salan sektörlerin karbondan arındırılması (sürecini) nasıl hızlandırabileceğini tartışmayı da sabırsızlıkla bekliyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

EBRD, 2022 yılında tüm faaliyette bulunduğu ülkeler içerisinde en yüksek yıllık yatırımı 1,63 milyar avro ile Türkiye’ye gerçekleştirdi.

Banka, Türkiye’de 2009 yılından bu yana 431 projeye toplam 19,2 milyar avro yatırım yaptı.

Bu yatırımların yüzde 90’ından fazlası ise özel sektör projelerinde gerçekleştirildi.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 31
  • Hüseyin- 5 ay önce Şikayet Et
    Emekli Memur hakli olabilir ;) Üstelik sayin Vatandaslarim , ilerde yardim ettik derler.O kadina tek birsey yaparim,agzina bir yumruk :) kaba olur ama birdaha gelmez.// Para lazim oldugunu pek iyi biliyorlar...
    Cevapla
  • misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Sakın borç almayın bu faiz oranı da inmeli
    Cevapla
  • misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Bu faiz işi dostça değil ülkeyi bankaları sömürüyorlar
    Cevapla
  • Emekli Memur 5 ay önce Şikayet Et
    Tabiki gelirler % 40 faiz,neden gelmesinler ki,tatlı para sömürüye devam. Bağırmakla olmuyor bu iş.
    Cevapla
  • Ali aksoy 5 ay önce Şikayet Et
    Sadece almanyada halkin bankalarinda birikimi nakit 8.katrilyon,enflasyonun 4.5 arasinda olmasi,halkin kaybettigi paranin hessbini herkez yapabilir.Madem ki bize borç para vermek istiyorlar neden olmasin! 0,01 faiz orani ve vadesi 50.!!,ayni yunana yaptiklari gibi onlarin borçlarida 60 yil sonra yapilacak vade anlaşmasiyla geriye ödeyecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle