EBRD Başkanı Renaud-Bosso Türkiye’ye geliyor! Ekonomi yönetimi ile görüşecek
Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı Odile Renaud-Basso’nun 20 Kasım’da Türkiye’ye ziyarette bulunacağı bildirildi.
EBRD’den yapılan açıklamada, Renaud-Basso’nun 20 Kasım tarihinde Türkiye’ye 4 gün sürecek bir ziyarette bulunacağı belirtildi.
Açıklamada, söz konusu ziyaretin şubat ayında Türkiye’de yaşanan depremlerin ardından Renaud-Basso’nun Türkiye’ye ilk ziyareti olacağı kaydedildi. Renaud-Basso’nun ziyaret kapsamında üst düzey devlet yetkileri ve özel sektör temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve uluslararası ortaklarla bir dizi görüşmenin gerçekleştirilmesinin planlandığı ifade edildi.
EKONOMİ YÖNETİMİ İLE GÖRÜŞECEK
Açıklamada, ziyarette Renaud-Basso’nun, Cumhurbaşkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkilileri ve Türkiye Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan ile görüşmesinin öngörüldüğü de kaydedildi.
Banka açıklamasında EBRD Başkanı Renaud-Basso’nun Türkiye ziyareti kapsamında ayrıca depremden etkilenen bölgelere gitmesinin beklendiği belirtilirken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile görüşmelerin de planlandığı belirtildi.
"TÜRKİYE KİLİT PAZARLARIMIZDAN VE TİCARETE AÇILAN KAPILARIMIZDAN BİRİ"
Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen EBRD Başkanı Renaud-Basso, “Türkiye, faaliyet gösterdiğimiz birçok ülke için kilit pazarlarımızdan ve ticarete açılan kapılarımızdan biri. Bu nedenle, ülkenin canlı özel sektörünü ve sürdürülebilir ekonomik kalkınmasını desteklemeye kesinlikle kararlıyız.” ifadelerini kullandı.
Renaud-Bosso, “EBRD ile Türkiye arasındaki ortaklığın (depremden) etkilenen bölgede daha yeşil, daha dayanıklı bir yeniden yapılanma sağlayacağına inanıyorum.” dedi.
Gelecek ay Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 28. Taraflar Konferansı’nın (COP28) yapılacağını anımsatan Renaud-Bosso, “Ayrıca EBRD'nin, Türkiye'nin 2053 yılına kadar karbon nötr olma taahhüdünü yerine getirmesi açısından kritik önem taşıyan, en fazla emisyon salan sektörlerin karbondan arındırılması (sürecini) nasıl hızlandırabileceğini tartışmayı da sabırsızlıkla bekliyorum.” değerlendirmesinde bulundu.
EBRD, 2022 yılında tüm faaliyette bulunduğu ülkeler içerisinde en yüksek yıllık yatırımı 1,63 milyar avro ile Türkiye’ye gerçekleştirdi.
Banka, Türkiye’de 2009 yılından bu yana 431 projeye toplam 19,2 milyar avro yatırım yaptı.
Bu yatırımların yüzde 90’ından fazlası ise özel sektör projelerinde gerçekleştirildi.
-
Hüseyin- 1 yıl önce Şikayet EtEmekli Memur hakli olabilir ;) Üstelik sayin Vatandaslarim , ilerde yardim ettik derler.O kadina tek birsey yaparim,agzina bir yumruk :) kaba olur ama birdaha gelmez.// Para lazim oldugunu pek iyi biliyorlar...Beğen
-
misafir 1 yıl önce Şikayet EtSakın borç almayın bu faiz oranı da inmeliBeğen
-
misafir 1 yıl önce Şikayet EtBu faiz işi dostça değil ülkeyi bankaları sömürüyorlarBeğen
-
Emekli Memur 1 yıl önce Şikayet EtTabiki gelirler % 40 faiz,neden gelmesinler ki,tatlı para sömürüye devam. Bağırmakla olmuyor bu iş.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Ali aksoy 1 yıl önce Şikayet EtSadece almanyada halkin bankalarinda birikimi nakit 8.katrilyon,enflasyonun 4.5 arasinda olmasi,halkin kaybettigi paranin hessbini herkez yapabilir.Madem ki bize borç para vermek istiyorlar neden olmasin! 0,01 faiz orani ve vadesi 50.!!,ayni yunana yaptiklari gibi onlarin borçlarida 60 yil sonra yapilacak vade anlaşmasiyla geriye ödeyecek.Beğen