Buradan arsa alan 1'e 5 kazandı! 10 kişiden 8'i bunu istiyor

Ev sahibi olmak isteyenler arsaya yöneldi. İstanbul’un ve İzmir’in çeperleri, Sapanca, Bursa, Balıkesir, Çanakkale ciddi talep görüyor. Bugün 300 bin liraya bile arsa bulmak mümkünken, Çanakkale’de 1’e 5 kazandırdı.

Buradan arsa alan 1'e 5 kazandı! 10 kişiden 8'i bunu istiyor
Buradan arsa alan 1'e 5 kazandı! 10 kişiden 8'i bunu istiyor
GİRİŞ 17.11.2023 13:33 GÜNCELLEME 17.11.2023 13:39
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Konut fiyatlarındaki fahiş yükseliş ev sahibi olmayı giderek zorlaştırıyor. Bugün sıfır konut fiyatları en düşük 8-10 milyon TL’den başlarken, ikinci el konut fiyatları ortalama 3 milyon TL’den başlıyor. Yıllarca çalıştıkları birikimleri konuta yetmeyen vatandaşlar ise ‘başını sokacak bir ev’ umudunu arsaya bağladı.

Son dönemde arsa talebinde ciddi artış görüldüğünü söyleyen arsaVev Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Öztürk, getiri potansiyeli de yüksek olan arsa yatırımının, bazı bölgelerde 1’e 5 kazandırdığını belirterek, “Şimdi arsa almanın tam zamanı” dedi. Firma olarak 2017 yılından bu yana Türkiye’nin çeşitli lokasyonlarına yatırım yaptıklarını söyleyen Öztürk, “Biz alt yapısı hazır, imarlı ve hemen teslim arsa satıyoruz” diye konuştu.

YATIRIMCISININ YÜZDE 80’İ KONUT YAPMAK İSTİYOR

 İnsanların bir tapu sahibi olmak istediğine işaret eden Öztürk, firma olarak yaptıkları bir araştırmada, “Önümüzdeki 5 yılda arsaya yatırım yapmak ister misiniz?” sorusuna, katılımcıların yüzde 87’sinin evet yanıtı verdiğini, yüzde 80’inin de bu yatırımı konuta dönüştürmek istediği sonucunun ortaya çıktığını açıkladı.

İnsanların arsa yatırımının karlı olduğunu bildiğini ancak bilmediği bir şeyi almaktan da çekindiğine işaret eden Öztürk, o nedenle arsaya künye sistemi getirdiklerini belirterek, “Kaç metrekare, hangi statüde, ev yapmak istendiğinde kaç metrekare olacak gibi bir künye sistemi getirdik” dedi.

1915 Çanakkale ve Osman gazi köprülerinin etkisiyle, İstanbul’a kolay ulaşım imkanı olan bölgelerde arsa geliştirdiklerini ve talebin de bu bölgelerde görüldüğüne işaret eden Öztürk, şu bilgileri verdi:

“Çanakkale, Bursa, Balıkesir, Tekirdağ talep görüyor. Özellikle 1915 Çanakkale ve Osmangazi köprüleriyle Çanakkale aslında evimize çok yaklaştı. Çanakkale bölgesi bizim yoğunluklu satış yaptığımız yerlerden biri. Halen fırsatlar var, insanlar kazanabiliyorlar. Kuzey Marmara otoyoluyla Sapanca’dan İstanbul’a 45 dakika ulaşımla bu bölgeye de ilgi arttı. İstanbul ve İzmir çeperleri revaçta. Buralar çok ciddi talep görüyor. Ankara Beypazarı da prim yapan bölgelerden, gelişim potansiyeli yüksek.”

KONUTA GİDEN YOLDA BASAMAK GÖRÜLÜYOR

 Pandemi, deprem korkusu ve konut fiyatlarındaki fahiş artışların arsa talebini arttırdığına işaret eden Öztürk, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Fiyatların aşırı uç noktalara gelmesiyle, insanlar ‘madem konut alamayacağız, en azından arsa alalım’ eğiliminde. Bugün 500 metrekare bir arsa aldığınızda bizim gibi şirketler, 2 yıla kadar vade yapıyorlar. İnsanlar arsa ve evi kendi kaynaklarıyla finanse edebileceği bir yaklaşım gösteriyorlar. Konuttan daha fazla arttığı için bir basamak olarak da görülüyor. O arsayı satıp, şehir merkezinden ev satın alıyor. Yani, konuta giden yolda arsa, basamak olarak kullanılıyor.”

TARLA VE ARSADA FİYAT ARTIŞI SÜRER

Konut fiyatlarının bugün ortalama 3 milyon TL’den başladığını işaret eden Öztürk, ancak şu anda 300 bin TL’ye bile imarlı arsa sahibi olmanın mümkün olduğunu, söz rakamın 5-6 milyon TL’ye kadar çıktığını söyledi. Arsa fiyatlarının bölgelere göre değiştiğini söyleyen Öztürk, “Çanakkale’de 600-700 bin, Beypazarı’nda 300-400 bin TL arasında” dedi.

Talep dolayısıyla arsa fiyatlarının yükselişini sürdürdüğünü söyleyen Öztürk, “Şu anda arsa almanın tam zamanı. Arz-talepten dolayı artamaya devam ediyor. Konutta her yıl 500 bin açık veriyoruz ve ihtiyaç devam ederken, arsa, tarla fiyatları artmaya devam eder. Arsa fiyatları son 3 yılda konuttan fazla arttı. Sadece Çanakkale bölgesinde 1’e 5 arttı. Döviz bazında ise yüzde 250 kazandırdı” diye konuştu. Öztürk, arsa yatırımının vatandaşların, kaparo dolandırıcılarına karşı da dikkatli olunması gerektiğini sözlerine ekledi.

KAYNAK: DÜNYA/HAMİDE HANGÜL
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 56
  • Abdulbaki 5 ay önce Şikayet Et
    Allah rizasi icin normal bir konutun ortalama fiyati gorsele gore 5 milyon tl dolayinda suan baska is yapmayan, mirasi olmayan memur,kucuk esnaf,emekli,isci kisacasi emegiyle gecinen 35-40 milyon dolayinda insan nasil yeni bir konut alabilir bu kadar birikim yapamaz,kimse ona borcta vermez,kredide alamaz ne yapacak hicbirsey Allah yardim etsin kiralarda aldi basini gidiyor
    Cevapla
  • misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Veysel bey. Yüz sene osmanlı topraklarını işgal ettiler ne tuzağı? Diğer osmanlı topraklarında çıkan petrolü senden çıkarmıyorlar mı sandın? Ne güzel Cumhuriyet düşmanlığı iyi mi? Mısırda çıka, kerkükte çıkan zıkkım bize mi tuzakla yasak, raman dağında nohut mu ekiyorlar? Gidin önce öbür osmanlı topraklarını kurtarın hala gaz çıktı diyor çıksa ne?
    Cevapla
  • Veyselbey 5 ay önce Şikayet Et
    100 sene önce sana tuzak kurdular. Öyle bir tuzak ki dolar,petrol,finans üçgeninde. Kurulan bu tuzağı şimdi mücadele edenler göçertiyor. Sistemi çöküyor. Önce paran değişecek 1 TL 1 USD doğalgazın çıkmaya başladı petrolün çıkacak, finansın değişecek.Yani bütün fiyatlamalar tekrar yeni dijital paraya göre olacak o zaman alacaksın. Şimdi bu fiyatlara göre ev alman hayatın boyunca imkansız
    Cevapla
  • Emine 5 ay önce Şikayet Et
    Feriduuuun Benim evim yok ve asgari ücretle geciniyorum ve senin gibi gocunmuyorum, Evi olmayan senin mantigina göre aç sayiliyor. Sen bu dünyaya Allaha kul olmaya ibadetlerini yerine getirmek için gönderildin , Öbür dünyada evin varmiydi diye kimse sormaycak sana,
    Cevapla
  • feridun 5 ay önce Şikayet Et
    Dedi evi olan emine hnm, tok ne anlar açın halinden tabii !!
    Cevapla
  • Emine 5 ay önce Şikayet Et
    Kardes herkes ev alacak diye bişey yokki. Ayrica sen bu dünyaya ev al diye gönderilmedin
    Cevapla
  • Mesken Sahibi 5 ay önce Şikayet Et
    O da birşey mi? Ben kriptodan bir ayda 1 e 5 kazandım.
    Cevapla
  • Mehmed 5 ay önce Şikayet Et
    Kripto, para değil; tek dünya şer devletinin aldatma ve kölelik sisteminin baskı aracıdır.Tüm ekonomiyi iyiden iyiye ehli batılın eline seve seve takdim ediyorsumuz.evet bugün ağzınıza bir parmak bal çalıdı fakat yakın gelecekte tamamen kölelik siatemine geçildiğinde ne yaptığınızı anlayacaksınız.gerçek, tek para fiziki altın ve gümüştür.yediğin, eskittiğin ve sadaka olarak paylaştığın s
    Cevapla
  • Yakamoz 5 ay önce Şikayet Et
    Haram ile övunuyorsun akibet hayir olsun
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Bu gidisle tarim icin tarla kalmiyacak,
    Cevapla
  • Zekai Yavaş 5 ay önce Şikayet Et
    Tarım karın doyurmaz. İnşaat ve toprak en iyi yatırım.
    Cevapla
  • Stm 5 ay önce Şikayet Et
    Arsa satilmaz arkadaslar.siz atsanizi satyrsnz gibi sehir konut yapmak icin.bise srsanizi hep yabancilara satyrsnz yarin yabanci kalrsnz bu ulkede .hic olmasa yerli turk miletine satin bari
    Cevapla
  • hasan 5 ay önce Şikayet Et
    bursa kestel soğuksu mahallesini tavsiye ederim yeni gelişim bölgesi 300 m2 imarlı arsalar mevcut fiyatlar 700 bin den başlıyor bursa merkeze 15-20 dk havaalanı 10 dk yanında hızlı tren var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle