Erdoğan-Scholz zirvesi öncesi Bloomberg'den algı haberi! Cevap Haluk Bayraktar'dan geldi

Baykar'ın Genel Müdürü Haluk Bayraktar Amerikan Bloomberg’ün "Alman Scholz, Erdoğan'ın Eurofighter Savaş Uçağı almasına engel olacak" başlıklı haberine 2022'deki paylaşımını alıntılayarak KIZILELMA ile cevap verdi.

Erdoğan-Scholz zirvesi öncesi Bloomberg'den algı haberi! Cevap Haluk Bayraktar'dan geldi
Erdoğan-Scholz zirvesi öncesi Bloomberg'den algı haberi! Cevap Haluk Bayraktar'dan geldi
GİRİŞ 16.11.2023 22:54 GÜNCELLEME 16.11.2023 23:49
Bu Habere 74 Yorum Yapılmış

Başkan Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde “İsrail yönetimi Gazzeli çocuklara kadınlara ve sivillere karşı insanlık tarihinin en kalleş saldırılarını düzenliyor. İsrail bir terör devletidir” sözleri İstail'İn 7 Ekim'den bu yana Gazze'de devam ettirdiği katliama açık destek veren Almanya'yı rahatsız etti.

Kanada ambargo koymuştu: Selçuk Bayraktar ASELSAN ile cevap verdi!Kanada ambargo koymuştu: Selçuk Bayraktar ASELSAN ile cevap verdi!

Selçuk Bayraktar, TB3 ve Kızılelma'ya ilişkin güzel haberi duyurduSelçuk Bayraktar, TB3 ve Kızılelma'ya ilişkin güzel haberi duyurdu

Türkiye uzun zamandır Avrupa’nın F-35 Rakibi "Eurofighter Typhoon"u F-35 yeni nesil savaş uçağı programından çıkartılması nedeniyle Hava Kuvvetleri’nde doğabilecek boşluğu kapatmak amacıyla alternatif olarak gördüğü seçeneklerden biriydi.

Almanya, İngiltere, İtalya ve İspanya'nın konsorsiyum halinde ürettiği Eurofighter'ların satışında doğal olarak 4 üyenin onayı gerekiyor.

BAKAN GÜLER: 40 ADET EUROFIGHTER TYPHOON ALACAĞIZ

Milli Savuma Bakanı Yaşar Güler, TBMM’de katıldığı Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bugün yaptığı açıklamada, 40 adet Eurofighter Typhoon savaş uçağı alınacağını bildirdi. Bakan Güler, "40 Eurofighter alacağız. İngiltere ve İspanya 'evet' dedi. Almanya'yı iknaya çalışıyoruz." dedi.

ERDOĞAN - SCHOLZ GÖRÜŞMESİ YARIN

ABD merkezli Bloomberg televizyonunun internet sitesi Bloomberg’e konuşan Türk yetkililere göre Erdoğan Cuma günü (yarın) Berlin'de yapılacak toplantıda Almanya Başbakanı Olaf Scholz'dan, Eurofighter'ların satışı önündeki engelin kaldırılmasını isteyecek.

Alman yetkililer, Türkiye'nin Rusya'dan hava savunma sistemleri satın alması, Suriye'deki PKK/PYD'ye karşı askeri harekâtı ve İsveç'in NATO üyeliğini onaylamakta gecikmesi nedeniyle ABD liderliğindeki NATO müttefikleri ile Türkiye arasında yaşanan diplomatik gerginlikleri gerekçe göstererek, Scholz'un buna rıza göstermesinin beklenmediğini söylediler.

"ERDOĞAN 20 ADET EUROFIGHTER TYPHOON JETİ TALEP EDECEK"

Bloomberg'de yer alan ilginç bir detay da şu şekilde; Görüşme öncesinde isimlerinin açıklanmasını istemeyen Türk yetkililer, Erdoğan'ın en az 20 adet Eurofighter Typhoon jeti talep etmesinin ve bu sayıyı iki katına çıkarma opsiyonu sunmasının beklendiğini söyledi. Yetkililer, Türkiye'nin, rakibi Yunanistan'ın Rafale savaş uçaklarını satın almasına karşılık vermek için bir anlaşma sağlamaya istekli olduğunu söylediler.

Dikkat çeken KAAN ve KIZILELMA mesajı: Dünyaya fark atmamıza vesile olacakDikkat çeken KAAN ve KIZILELMA mesajı: Dünyaya fark atmamıza vesile olacak

Selçuk Bayraktar, TB3 ve Kızılelma'ya ilişkin güzel haberi duyurduSelçuk Bayraktar, TB3 ve Kızılelma'ya ilişkin güzel haberi duyurdu

HALUK BAYRAKTAR'DAN "KIZILELMA"LI CEVAP

Türkiye'nin milli ve özgün insansız platformlarını geliştiren Baykar'ın Genel Müdürü Haluk Bayraktar F-35 için alternatiflerden birisi olan Eurofighter Savaş Uçağı'na engelleme yapılacağına yönelik habere sosyal medyadan dikkat çeken bir yorumda bulundu.

"BİZE AVANTAJ SAĞLAYACAK"

İşte Haluk Bayraktar'ın paylaşımı;

Teknolojik ilerlemenin hızı insanlı jet uçaklarını uçurmanın giderek daha riskli hale geleceğini gösteriyor. Yakın gelecekte muharebe sahasındaki platformlar büyük oranda insansız sistemlere dönüşecek.

Selçuk Bayraktar müjdeyi verdi: Yeni bir KIZILELMA geliyor!Selçuk Bayraktar müjdeyi verdi: Yeni bir KIZILELMA geliyor!

Bu uçakları vermemeleri tıpkı kendi SİHA'larımızı geliştirmemize yol açtığı gibi ülkemizdeki savunma ekosisteminin hızla gelişmesi için de avantaj sağlayacak.  

Yenilikçi teknolojileri geliştiren bir ülke olmamız gelecekte çok daha güçlü bir noktaya ulaşmamıza olanak verecek. Bu nedenle projesini tamamen öz kaynaklarımızla yürüttüğümüz Bayraktar #KIZILELMA'nın dünyanın en gelişmiş insansız savaş uçağı olabilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

2022 PAYLAŞIMINI HATIRLATTI

Bayraktar 12 Eylül 2022'de paylaştığı "ABD Predator SİHA’larını vermeyerek Milli SİHA’larımızın önünü açmıştı. Şimdi, bize F16 vermemelerinin sonucu sizce ne olur?" sözleriyle anlamlı bir göndermede bulundu.

KAYNAK: HABER7
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 74
  • Mustafa Akın 5 ay önce Şikayet Et
    Bu uçak F-35 in rakibi falan değil. F-16 nın bir gömlek üstü sadece. Bundan 40 tane alacağına aynı paraya Rus uçaklarından 80 tane al daha iyi. Alsınlar zötlerine soksunlar, almıyoz lan. Bunları da 10 seneliğine idareten istiyoruz zaten. O zamana kadar KAAN lar seri üretime çoktan geçmiş olacak.
    Cevapla
  • Taishi 5 ay önce Şikayet Et
    Madem kendi uçağımız sene sonuna kadar yetişiyor ve halen Eurofighter almakta ısrar ediyoruz demek ki bizim uçaklar en az 10-15 yıl olmayacak demektir. Ülkeler 3-5 yıllığına uçak almaz. En az 30-40 yıl kullanmak için alır ve bu sürede yedek parçalarıyla birlikte aldıkları ülkeye bağlı kalırlar. Ya birileri bizi kandırıyor ya da elimizde çeşit olsun diye yapıyoruz.
    Cevapla
  • Sakin 5 ay önce Şikayet Et
    Otuz kırk yıl ne??yolcu uçağımı kargo uçağımı Anlıyormuşsun gibi yazıyorsunda uçağın tam imal ve ilk uçmasınının arkasından geçen süreçler ve seri üretime geçiş sence kaç yılda olur:)
    Cevapla
  • Türkoğlu 5 ay önce Şikayet Et
    scholz un kemal kılıçdaroğlundan farkı yok. Merkel gibi çaplı bir başbakandan sonra bu zavallının almanyanın başına geçmesi almanlar için büyük talihsizlik.
    Cevapla
  • ozan 5 ay önce Şikayet Et
    Ha gayret kardeşlerim bir an önce bitirin bu işi.
    Cevapla
  • Nedim 5 ay önce Şikayet Et
    Almanlar 100 de 100 hayır diyecek aynı Altay tank motoru gibi.onun için hiç sorma daha iyi.inşallah bu sene sonu kendi uçağımız uçar ve ona odaklanırız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle