Balkanlar'a dev proje! 'Erdoğan ve Türk bankalarından destek aldık'

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Elmedin Konakoviç, 'Saraybosna-Belgrad otoyolu, biliyorsunuz, en büyük projelerden biri. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan büyük bir destek aldık, Türk bankalarından aldık ve bu bizim için çok önemli" dedi.

GİRİŞ 16.11.2023 15:59 GÜNCELLEME 16.11.2023 16:01
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Konakoviç, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Dışişleri Bakanlığındaki görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Bakan Konakoviç, Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Balkanlar'daki ve Bosna Hersek'teki gelişmeleri takip ettiği için teşekkür ederek, Türkiye'yi "dost ve kardeş ülke" olarak gördüğünü belirtti.

SARAYBOSNA-BELGRAD OTOYOLU

Türkiye ile Bosna Hersek ilişkilerini daha iyi hale getirmek için Ankara'ya geldiğini anlatan Konakoviç, "Saraybosna-Belgrad otoyolu, biliyorsunuz, en büyük projelerden biri. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan büyük bir destek aldık, Türk bankalarından aldık ve bu bizim için çok önemli." değerlendirmesinde bulundu.

PROJEYE SIRBİSTAN'DAN DA DESTEK VAR

Konakoviç, Bosna Hersek'in iki entitesinden biri olan Sırp Cumhuriyeti (RS) Başkanı Milorad Dodik ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile bu konuyu konuştuğunu, onların proje için desteğini aldığını söyledi.

Bosnalıların İstanbul Havalimanı'nı sık kullandığının altını çizen Konakoviç, Türkiye'den de ülkesine çok sayıda ziyaretçinin geldiğini kaydetti.

Konakoviç, konuşmasının sonunda, Bakan Fidan'ı Bosna Hersek'e davet etti.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 17
  • Cem 5 ay önce Şikayet Et
    Sırbistan’dan Bosna’ya yol?!Sırplar çetnikler, Bosna’ya tekrar saldırdıklarında kolay ulaşım için mi?!..
    Cevapla
  • Ben 5 ay önce Şikayet Et
    Bir yolu Nil’e yardımsız yapamıyorsanız ne diye ülke olursunuz biraz çalışın üretin ya.
    Cevapla
  • Dimi 5 ay önce Şikayet Et
    Bizim kendimize hayrımız yok
    Cevapla
  • Dii 5 ay önce Şikayet Et
    sizin ve zümrenizin kendinize hayrınız yok, bizim değil.
    Cevapla
  • Alperen 5 ay önce Şikayet Et
    Orası da bizim ata yadigarımız Aliya nın emaneti geri bizim olacak yakın zamanda inş.yapılan hiç bir şey boşa değil ama senin gibiler bunu anlayamaz ufkunuz kapalı.sadece cebinizi düşünürsünuz verilsede yine doymazsanız hep açsınız.
    Cevapla
  • Ahmet Gültekin 5 ay önce Şikayet Et
    Ezik
    Cevapla
  • Sivaslı 5 ay önce Şikayet Et
    Gittim gördüm.gercekten oralarda güzel olan ne varsa geçmişten atalarımızdan miras ,onların koruması da , atalarının mirasına sahip çıkan torunları yapıyor..Allah cumhurbaşkanımıza vatanımıza milletimize zeval vermesin
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    bilge lider Aliya büyüğümüzün emanetidir Bosna
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle