Yerli silah fabrikası TSK için güçleniyor!

Yerli silah fabrikası yeni yatırımlarla güçlenecek. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin silah, mühimmat ve patlayıcı ihtiyaçlarının yerli imkanlarla karşılanması için yeni yatırımlar hayata geçiriliyor.

Yerli silah fabrikası TSK için güçleniyor!
Yerli silah fabrikası TSK için güçleniyor!
GİRİŞ 17.11.2023 13:25 GÜNCELLEME 17.11.2023 13:31
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Türk Silahlı Kuvvetlerinin silah, mühimmat ve patlayıcı ihtiyaçlarının yerli imkanlarla karşılanması amacıyla faaliyet gösteren Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) AŞ, kabiliyetlerine yeni ürün ve teknolojiler eklemek, mevcut üretimin nitelik ve kapasitesi artırmak amacıyla yeni yatırımlar hayata geçiriyor.

Türk savunma sanayisi bünyesinde orta kalibre silah sistemleri üretiminde görev alan Çankırı Silah Fabrikası'nın kabiliyet ve kapasitesi modernizasyon çalışmasıyla artırılacak. Bu kapsamda, silah ve mühimmat üretimine yönelik faaliyet gösteren ve MKE'nin çalışmalarında önemli bir yer tutan Çankırı Silah Fabrikası'nda modernizasyon çalışması yürütülecek.

Makina ve techizat yatırımlarının da katkısıyla proje sonunda tesiste yılda 30 adet 35 milimetre çift namlulu uçaksavar topu, 1000 adet 40 milimetre tamburalı bombaatar, 400 adet 40 milimetre otomatik bombaatar, 1000 adet 12,7 milimetre uçaksavar makinalı tüfek ve 20 adet 105 milimetre BORAN obüsü üretim kapasitesine ulaşılacak.

Şirkete bu yatırım için gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası, yüzde 80 vergi indirimi, yüzde 40 yatırım katkısı gibi destekler sağlanacak.

MKE Çankırı Silah Fabrikası, özellikle güvenlik güçlerinin ihtiyaç duyduğu orta kalibre silah sistemlerinin üretiminde görev alıyor. Fabrika, ürün yelpazesinde bulunan silah sistemleriyle söz konusu ürünlerde yurt dışına bağımlılığın önüne geçilmesine katkı sağlıyor.

Fabrikada üretim tesislerinin yanında birçok test ve muayene altyapısı bulunuyor.

MKE Çankırı Silah Fabrikası, 74 bin metrekare kapalı, 1 milyon 342 bin metrekare açık alan olmak üzere toplamda 1 milyon 416 bin metrekare alanda faaliyetlerini sürdürüyor.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Devletimiz büyük fırtınanın yaklaştığını biliyor hazırlığını yapıyor.
    Cevapla
  • Hasan 5 ay önce Şikayet Et
    Misafir ...Bop basladigi gibi bitti diyeli 20 sene oldu :) akli evveller hukumetin vizyonu na karsi urettikleri tek sey camur atmak. Don bi bak hele muhalfet ne halde ? Disgucler gucunu sizin gibi ne udugu belirsiz ve hainlige evrilen zihniyetinizden aliyor
    Cevapla
  • misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Fırtına yaklaşmıyor, biz belaya doğru koşuyoruz. Özal bir verip üç alcaktı, şimdikiler bop eş başkanı olacaktı olacağı buydu. İşin güzel tarafı, vatan millet sakarya diye milleti gazlayan bedellilerle raporlular yine kaçacak yine kefereyle biz uğraşacağız.
    Cevapla
  • Yawhehe 5 ay önce Şikayet Et
    MaşaAllah, sübhanallah, berakallah.
    Cevapla
  • misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Normalde ne yaptıklarını bilmezsen böyle adnan hocacılar gibi inşallah maşallar der geçer gidersin. La bu fabrikalar ne zaman kurumuş, zaten ne üretiyordu haberin yok mu?
    Cevapla
  • Kelem 5 ay önce Şikayet Et
    Hey maşallah Allah devletimize milletimize zaval vermesin inşallah gurur verici yolunuz açık olsun inşallah hayirli ugurlu olsun
    Cevapla
  • misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Biz o kadarını bilelim yeter
    Cevapla
  • misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Tabi canım, sitesinde ürün bilgisi olan bilgileri gizli sanarak kendini kandır dur. Namlu namlu. Çelik boru. Nasaya uzay mekiği yapmıyoruz. Tamburalı bombaatarı mı bilmiyorsun, obüs namlusunu mu? Üretilen tezgahlar yurt dışından geliyor neyi nasıl üreteceğini senden iyi biliyorlar. Kurtlar vadisi seyretmeyi azaltın düzelirsiniz.
    Cevapla
  • Ayyıldız 5 ay önce Şikayet Et
    Koskoca Türkiye'nin askeri fabrikaları bir elin parmaklarını geçmiyor yazık, hâlbuki bizim kamu ve özel sektör olmak üzere toplamda yüzlerce fabrikalarımızın olması gerekiyordu...
    Cevapla
  • İsimsiz 5 ay önce Şikayet Et
    Var olanlar kapanmasaydi yüzlerce olurdu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle