Amazon Türkiye, Trendyol ve Hepsiburada hakkında soruşturma açıldı

Rekabet Kurumu, Amazon Türkiye, Trendyol ve Hepsiburada soruşturma açıldığını bildirdi.

Amazon Türkiye, Trendyol ve Hepsiburada hakkında soruşturma açıldı
Amazon Türkiye, Trendyol ve Hepsiburada hakkında soruşturma açıldı
GİRİŞ 16.11.2023 01:59 GÜNCELLEME 16.11.2023 01:59
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Rekabet Kurumu tarafından, D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret AŞ (Hepsiburada), DSM Grup Danışmanlık İletişim ve Satış Ticaret AŞ (Trendyol) ve Amazon Turkey Perakende Hizmetleri Limited Şirketi hakkında soruşturma açıldı.

Rekabet Kurumu'ndan yapılan açıklamada, "4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un ihlal edilip edilmediğinin tespit edilmesi amacıyla D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret AŞ'ye yönelik yürütülen önaraştırma Rekabet Kurulunca karara bağlandı.

Önaraştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 19.10.2023 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak; otomatik fiyatlandırma mekanizması uygulayan D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret AŞ, DSM Grup Danışmanlık İletişim ve Satış Ticaret AŞ ve Amazon Turkey Perakende Hizmetleri Limited Şirketi hakkında soruşturma açılmasına, 23-49/940-M sayı ile karar vermiştir." denildi.

 

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 32
  • Serhat 5 ay önce Şikayet Et
    Otomatik fiyatlandırma mekanizması nedir?
    Cevapla
  • Emekli 5 ay önce Şikayet Et
    Türkiyede bütün marketler israil ürünleri ile dolu önce hükümet boykota başlasın millet peşinden gelir
    Cevapla
  • Vatandaş 5 ay önce Şikayet Et
    Oppo cep telefon almiştım hepsi burada kullaklık girişi bozuk çıktı.Zamanın kontrol etmedim. Fiat indirime aldanmayın muhakkat bir arıza sı vardır.Anlamak mümkün değildir.Kontrol etmezseniz.
    Cevapla
  • Adanalı 5 ay önce Şikayet Et
    Esnaf esnaf olsa bu sitelerden satış yapmaz. İnternetteki en ucuz fiyat, piyasa fiyatı oluveriyor. Kimse kimseye satış yaptırmıyor. İş yapan tek kişi ise zararına satiyor. Stok senden ,ambalaj parası senden , kargo ücreti senden, emek senden. Ee sonra zarar et. Trendyol , Hepsiburada, Amazon kazansin. Ne güzel dunya
    Cevapla
  • ismail 5 ay önce Şikayet Et
    amazon türkiye' satış yapan TROY alt yapısına sahip kartları kabul etmeyen bir site. Yetkilierin buna da çözüm araması gerekiyor. VISA, MASTERCARD olacakmış. adamlar prensip sahibi. Bizim ülkemizde bize posta koymuşlar haberimiz yok.
    Cevapla
  • hatice 5 ay önce Şikayet Et
    zaten bunlar da İsraili destekleyenler arasında sadece kart değil mesele..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle