İsrail'e para yardımı yapan Mercedes'ten tepkiler sonrası Gazze'ye yardım kararı

Mercedes'in CEO'su Kaellenius'un İsrail merkezli kuruluşa bağışta bulunduklarını söylemesi ardından gelen tepkiler sonrası Mercedes, Gazze'ye yardım kararı aldığını duyurdu.

GİRİŞ 15.11.2023 12:39 GÜNCELLEME 15.11.2023 13:11
Bu Habere 216 Yorum Yapılmış

Genel merkezi Almanya'nın Stuttgart kentinden bulunan otomobil üreticisi Mercedes, İsrail'e destek yapacaklarını duyurmuştu. Mercedes'in aldığı karar tüm dünyada büyük tepkiye neden oldu.

TEPKİLER SONRASI GAZZE'YE YARDIM KARARI

Yardım kararı sonrası Mercedes'e yönelik boykot çağrıları yükselirken, şirket bugün yaptığı açıklamada Gazze'ye yardımda bulunacaklarını açıkladı.

İşte Mercedes'ten yapılan o açıklama;

"Mercedes-Benz Ekim ayında hem Gazze hem de İsrail’de sivillere destek olmak amacıyla Alman Kızılhaçı ve İsrail gönüllü yardım ekibi United Hatzalah’a 1 milyon euro bağışlamıştı. Mercedes-Benz Yönetim Kurulu geçtiğimiz hafta ilk destek paketine ek olarak Gazze’ye 1 milyon euro daha insani yardım yapma kararı aldı.1 milyon euro’luk ek yardım, halen bölgede Filistinli sivillere yönelik insani yardım faaliyetlerini organize etmekte olan Alman Kızıl Haçı’nın kardeş kuruluşları Filistin Kızılayı (PRCS) ve Mısır Kızılayı (ERCS) ile birlikte bölgeye ulaştırılacak."

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 216
  • Gazze 5 ay önce Şikayet Et
    İsterse 10 milyon euro yardım yapsın mersedes bitmiştir benim için Müslüman lar mersedesi boykot etsin bu arada istekram benim yorumlarımı engelledi 10 günlüğüne daha öncede engellemiş ti
    Cevapla
  • Halil 5 ay önce Şikayet Et
    İsraile destek veren kim varsa iki cihanda da perişan olsun
    Cevapla
  • Yalnızım 5 ay önce Şikayet Et
    Bunlar hepsi aynı zihniyet kafirleri Alman aracıalacagına kendi aracımız alalım yoksa çok başımıza bombaları yağdırrız ellerimizle
    Cevapla
  • Yalnız 5 ay önce Şikayet Et
    Adidas nike puma binlerce para verip Alman keferelerimizibesleyecegimize yerliyi alda kafir iflas etsin.
    Cevapla
  • Jasan 5 ay önce Şikayet Et
    İlk önce o markalarla rekabet edecek kendi markamizi yaratmaliyiz. Kimse 1 yıl sonra hiçbir şey hatırlamaz Sonra aynı düzen devam eder. Biz müslümanlar bir şeyler icat edip onu koruyup geliştirmeliyiz.
    Cevapla
  • Evim 5 ay önce Şikayet Et
    Bunlar kafirin emellerine göre hareket ederler müslüman bunların malını alıp beslediği müddetçe daha çok bomba yağar üzerimize yerli araçlarmizi alalım Yahudi zihniyetlerine böyle darbe vurulur.
    Cevapla
  • Kadir 5 ay önce Şikayet Et
    Çok merak ettim senin aracın markası ne.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle