Etiyopya AKINCI TİHA satın aldı! BAE, Bayraktar TB3 SİHA istiyor

Etiyopya, AKINCI TİHA satın alırken Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Türkiye’den henüz test aşamasında olan Bayraktar TB3 SİHA tedarik edeceğini açıkladı.

GİRİŞ 15.11.2023 12:39 GÜNCELLEME 15.11.2023 13:04
Bu Habere 104 Yorum Yapılmış

İnsansız hava araçları alanında bir dünya devi haline gelen BAYKAR, Bayraktar TB2 ve Bayraktar AKINCI tipi SİHA’ların ihracat faaliyetlerini sürdürüyor. Şu ana kadar 32 ülke ile Bayraktar TB3, 8 ülke ile ise AKINCI TİHA ihracatına yönelik sözleşme imzalayan BAYKAR, toplam 33 ülkeye ihracat gerçekleştirmiş durumda.

Bayraktar AKINCI TİHA’yı tercih eden ülkeler arasında; Kırgızistan, Azerbaycan, Pakistan ve Suudi Arabistan’ın olduğu, daha önce açık kaynaklara yansımıştı. Bu ülkelere ilaveten, Etiyopya’nın da AKINCI TİHA tedarik ettiği öğrenildi. Etiyopya Deniz Havacılık Komutanlığı için üretilen AKINCI TİHA, ilk kez görüntülendi.

Seri üretim 40’ncı AKINCI TİHA (S40), Etiyopya’ya teslim edilecek. Etiyopya’nın toplamda kaç adet tedarik edeceği belirsizliğini korurken, Doğu Afrika ülkesi daha önce Bayraktar TB2 SİHA da tedarik etmişti.

BAE TB-3 ALMAK İSTİYOR

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), savunma sanayii sektörünün çatı kuruluşu EDGE’in Yönetim Kurulu Başkanı Faisal Al Bannai, Dubai Airshow sırasında Defense News’e yaptığı açıklamada, BAE’nin Türkiye’den Bayraktar TB2 SİHA tedarikini gerçekleştirdiğini hatırlatarak, “Türkiye pazarı son yıllarda BAE’nin başardığı ve başarmaya devam ettiğine benzer şekilde savunma oyuncularından oluşan iyi bir ekosistem kurma konusunda harika bir iş çıkardı” dedi.

BAYRAKTAR TB3 ŞİMDİDEN İHRACAT YOLUNDA

Al Bannai, TB2 ve TB3 insansız hava aracı üreticilerine atıfta bulunarak, “Örneğin Baykar ile füzelerimizi bazı insansız hava araçlarına entegre etmek ve muhtemelen sonunda Bayraktar TB3 modelini satın almak için de görüşmeler yapıyoruz” dedi.

Bannai, kaç adet alım yapılacağı konusunda ise bir bilgi vermedi.

Kısa pistli deniz platformlarına iniş/kalkış yapmak üzere Bayraktar TB2 üzerinden geliştirilen Bayraktar TB3’ün ilk uçuşu, geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilmişti. 6’ncı uçuş testini gerçekleştiren Bayraktar TB3, 7.500 feet irtifaya çıkarak 6 saat boyunca havada kalmayı başardı.

KAYNAK: SAVUNMASANAYİST
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 104
  • Fehmi TÜMER 5 ay önce Şikayet Et
    bir üst modelini geliştirmeden satmayınız,BAE israilin görünmeyen yüzüdür.
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Dikkatli olun
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    İSMAİL sen bu kafayla ancak gidersin.....dogrusu kimse düşünemezdi...
    Cevapla
  • Murat 5 ay önce Şikayet Et
    Doğru da olabilirim ihtimal dahilinde olabilir
    Cevapla
  • Ismail 5 ay önce Şikayet Et
    Alacaklar ve yahudilere amerikaya verip desifreetmeye calisacaklar
    Cevapla
  • Ramazan 5 ay önce Şikayet Et
    Dikkatli olmak da fayda var
    Cevapla
  • Sst 5 ay önce Şikayet Et
    1 10 adet almakla deşifre edilemez
    Cevapla
  • R.ö 5 ay önce Şikayet Et
    Milletinin delisi bir Karadenizli neler başardı, evlatlariyla, çalışanlarıyla! Darisi diğer bölge lere olsun. Milletim in güzel zeki insanlari
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle