Türkiye Yeşil Fonu geliyor! Bakan Şimşek açıkladı

Son dakika haberi: Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeşil dönüşüm faaliyetlerin finansmanı amacıyla "Türkiye Yeşil Fonu" adında yeni bir fon kuracaklarını bildirdi.

GİRİŞ 15.11.2023 11:08 GÜNCELLEME 15.11.2023 11:09
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Şimşek, AA muhabirine, Dünya Bankası ile yakın işbirliğiyle yeni projeler geliştirmeye devam ettiklerini söyledi.

Bu kapsamda Yeşil Finans Projesi için Türkiye Sınai Kalkınma Bankası AŞ'ye sağlanacak 155 milyon dolar kredinin, Dünya Bankası tarafından onaylandığına işaret eden Şimşek, proje kapsamında ülkede yeni bir fonu hayata geçireceklerini kaydetti.

Şimşek, projeyle işletmelere yeşil finansman arzının sağlanması, yeşil teknolojilere yatırımın teşvik edilmesi ve finansal sektörün çeşitlendirilmesinin amaçlandığını belirterek, "Türkiye Yeşil Fonu adında bir girişim sermayesi yatırım fonu kuruyoruz. Fon, yeşil ve yenilikçi dönüşüm firmalarına öz kaynak finansmanı sağlayacak." dedi.

Fonun, Sermaye Piyasası Kurulu mevzuatına tabi olacağı bilgisini veren Şimşek, Dünya Bankası kredisinin fon için de kaynak oluşturacağını dile getirdi. Şimşek, "Dünya Bankasından sağlanan 155 milyon dolarlık kredinin kaldıraç etkisiyle ilerleyen dönemde, fona diğer yatırımcıların da kaynak sağlaması ve fonun büyüklüğünün artırılması hedefleniyor." diye konuştu.

"TÜRKİYE'YE GÜVENİN GÖSTERGESİ"

Bakan Şimşek, uluslararası kuruluşların Türkiye'ye verdikleri öneme dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Dünya Bankasının ülkemize sağladığı finansman imkanı 2023 yılında 3,3 milyar dolarla rekor seviyeye ulaşmıştır. Bu durum Dünya Bankasının ülkemiz kalkınma gündemine ve ekonomi programına olan güveni ve desteğinin en somut örneğidir."

DÜNYA BANKASI'NDAN TÜRKİYE 35 MİLYAR DOLAR

Şimşek, Dünya Bankasının, Türkiye'ye yönelik kaynak tutarını 18 milyar dolar ilaveyle 35 milyar dolara yükselttiğini ve bu kaynağın kullanımının gelecek 3 yılda olacağını sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 48
  • Dursun Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye için nekatif ekonomiyi felakete taşımasını bilen en iyi adam. Adı farklı olsad a derviş iki. Bekleyin görürsünüz dış sermaye başarılı çalışan şirketleri satırıp daha sonra kapısını kapatan siyonizim operasyoncular.diz çökmemizin sebepleri. Türkiye üretsin hammadesini yerli yapsın .eletronik telekominikasyonumuz kendi bilgi sayarımız ile arama motoru mutlak olmalı.
    Cevapla
  • Admin 2 yıl önce Şikayet Et
    2001 krizinde IMF temsilcisi Cotarelli diye birisiydi.Cotar=kotarmak.Uyguladiklari program ve dalgalı kur rejimi enflasyonu düşürdü ama dalgalı kürdan dolayı Dış borçlar çok arttı.İthalat arttı ihracat artışı sınırlı kaldı.O dönem Kontrollu kur daha yararlı olabilirdi.Ders almak yararlı olur.
    Cevapla
  • İsmet Çetin 2 yıl önce Şikayet Et
    İlk evim, ilk arabam, ilk arsam kredi kararı çok geç kalınmış isabetli bir karar. Daha önce Uygun krediler ile birden fazla ev ve araba alanlar, piyasayı yukarı çekerek, özellikle yüksek kiralar ile garibana zulm etti. Birden fazla ev ve araba alacaklara uygun kredi imkanı bir daha kesinlikle verilmemelidir. Uygun Kredi gariban vatandaşa sağlanmalıdır.
    Cevapla
  • Recep aladağ 2 yıl önce Şikayet Et
    Uygun kiridiyi gariban vatandaşa vermezler iyine Beş evi on arabası olana verilecek
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım türkiyede vergi kaçıran çok bunu önlem alabilmek için o magazaya dükkana alınan mallar direk maliyeye bildirilmeli aydada ne sattı ise maliyye bildirilmeli kasasıda internet üzerinden maliyeye bağlanması lazım girip çıkanı maliye bire bir gözetleyebilir böyleliklen vergi kaçakcılığı askariye iner.
    Cevapla
  • Ömer Genç 2 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa nın atıl makinelerinin satılması için kredi ne güzel dünya üstüne faiz öde makine alındı diye devlet ayrıca desteklemesi lazım falan... Çiftlik olduk ama bir Tarım planlaması yok.
    Cevapla
  • Hüseyin- 2 yıl önce Şikayet Et
    ...Onlar giderkenede cepleri dolu parayla gülecekler,bundan emin olabirisn 7500lük.Bu yesil fon Devletlerin CO2 harcamasina bagli olmali,ne kadar az zararli yakit okadar cok kasadan para veriliyor olmasi gerek.
    Cevapla
  • 7500lük 2 yıl önce Şikayet Et
    Dostum! CO2 di düşünen kim ki. Amaç sadece para kazanmalarını sağlamak. Söylenecek çok şey varda. Alınır ekonomi ekibimiz diye yazmıyorum. Ok yaydan çıkmış gitti yer belli. Tüm hedeflerde bizler varız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle