Bankalardan TROY yokuşu!

TROY Kart’a geçmek isteyen vatandaşlara bazı kurumsallaşmış bankaların ücret ve çeşitli bahaneler ile kart göndermemesi iddiaları sosyal medyada tepki topladı.

GİRİŞ 15.11.2023 10:43 GÜNCELLEME 15.11.2023 11:07
Bu Habere 258 Yorum Yapılmış

İsrail menşeili ürünlere yapılan boykot, kredi kartı ve banka kartı gibi finansal kullanım araçlarını etkiledi. Teknolojisi Türkiye'de geliştirilen yerli kart TROY’a ilgi boykot kampanyasının da etkisiyle son dönemde hız kazandı. İsrail menşeli ürünlerin yanında Batılı ülkelerin en büyük para kaynaklarından biri olan ödeme sistemlerine yönelik boykot kampanyasına vatandaşlarla birlikte belediyeler ve kamu kurumları da katıldı. Ancak sosyal medyada yer alan iddialara göre TROY Kart’a geçmek isteyen vatandaşlara bazı bankalar çeşitli bahaneler sunarak zorluk çıkartıyor ve geçirmemek için bir nevi ‘çaba’ gösteriyor. Bazı bankalar ile ilgili bu konuda ciddi iddiaların yer aldığı şikayet sitelerinde birçok vatandaşın TROY Kart’a geçmek için başvurduğu banka temsilcisiyle problem yaşaması akıllarda soru işaretine yol açtı.

YÜZLERCE ŞİKAYET VAR

TROY Kart’a geçmek isteyen vatandaşlara bazı kurumsallaşmış bankaların ücret ve çeşitli bahaneler ile kart göndermemesi sosyal medyada tepki topladı. Adını "Türkiye`nin Ödeme Yöntemi"nden alan TROY Kart’a geçmek isteyen vatandaşlara bazı bankaların bahane cinsinden sorun çıkarması akıllara “geçirmemek için uğraşıyorlar” teorisini getirdi. Şikayet sitelerinde konuya ilişkin yer alan yüzlerce şikayet çözüm bekliyor.

“CAYDIRMAK İÇİN ELLERİNDEN GELENİ YAPIYORLAR!”

Sosyal medyada yer alan şikayetlerin bazılarında TROY ile anlaşma olmaması nedeniyle sorun yaşarken bazı iddialarda ise ek para taleplerinin olması tepkiye neden oldu. Şikayetlere göre bazı bankaların müşterileri vazgeçirmek için faizsiz nakit avans seçenekleri sunması dikkat çekti. Şikayet sitelerinde yer alan şikayetlerde en dikkat çekeni ise müşterinin talep etmediği halde başka bir kart gönderilmesi oldu. Sosyal medyada bu duruma “müşteriyi ilginç hatalar ile oyalıyorlar’ şeklinde yorumlandı.  

I Sosyal Medyada yer alan şikayetlerin bir kısmı

“Müşteri hizmetleriniz TROY ile bir anlaşmanız yok diyor. Bin türlü mazeret sıralıyor, vazgeçirmek için çabalıyor. Acilen TROY’a geçişi sağlayın”

“Merhaba yaklaşık bir hafta önce **** müşteri hizmetleri ile görüşerek bütün kartlarımın altyapısının TROY’a geçişini talep ettim. Kartlarımı iptal edip yerlerine yenilerinin yakın zamanda geleceğini söylediler ancak kartlardan biri henüz gelmedi diğeri ise altyapı değişikliği olmadan MasterCard altyapısında yeni kart olarak geldi. Derhal düzeltilmesini istiyorum”

“Az önce **** kartımı kapatmak istedim kırk dereden su getirdiler kapatmayayım diye puanlar faizsiz nakit avanslar vs”

“Dün özel bir banka TROY Kart için 463 TL ek para talep etti. Yasal hakkı olup olmadığını da bilmiyorum insanları caydırmak için ellerinden geleni yapıyorlar.”

BANKALARDAN TROY YOKUŞU!

Şikayet sitelerinde yer alan bir başka şikayetlerde ise bankaların TROY Kart’ı ikinci bir kart seçeneği olarak sunmakta ısrarcı davranışları iddia edildi. Şikayetlere göre bankalar VISA ve MasterCard’ı iptal etmemeleri konusunda müşteriye ısrarcı şekilde baskı uyguluyor ve TROY Kart’ı ikinci seçenek olarak sunuyor.

Siyonistlerin finans kaynağına ağır darbe! Kampanya sonrası milyonlarca kişi akın ettiSiyonistlerin finans kaynağına ağır darbe! Kampanya sonrası milyonlarca kişi akın etti

VATANDAŞ KOLAY GEÇİŞ SAĞLAMAK İSTİYOR

Problem yaşayan birçok kişinin seslerini sosyal medyadan duyurması sonrası vatandaş TROY Kart geçişinde kolaylık sağlanması için çağrıda bulundu. TROY Kart geçişinde birçok zorlukla karşılaşan ve problemlerine çözüm bekleyen vatandaşlar da talep ettikleri geçiş ile ilgili kolaylık sağlanması için çözüm bulunmasını talep etti.

 

KAYNAK: HABER7
Dilan Can Haber7.com - Muhabir-editör
Haber 7 - Dilan Can

Editör Hakkında

2001 yılında Kocaeli'de doğdu. Gazetecilik mesleğine lise yıllarında başlayarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gazetecilik bölümünden 2023 yılında mezun oldu. 7 yıllık gazetecilik hayatında sunucu, editör, muhabir gibi birçok görevde bulundu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Özel Haberler Muhabiri' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 258
  • Mevlit 33 5 ay önce Şikayet Et
    QNB Finansbank troy kredi kartı verebileceklerini fakat hesap kartı troy veremiyeceklerini bildirdiler. Kredi kartı kullanmayacağım dediğimde şu anda işlem yapamayacaklarını çalışmaların devam ettiklerini söylediler
    Cevapla
  • Aziz AKBIYIK 5 ay önce Şikayet Et
    Troy kart, eski adı Greenwood Trust Company olan Amerkan Discover Bank altyapısınız kullanıyor. İşlemleri Discover Network ödeme ağı üzerinden yapıyor. İşin özüne bakarsanız orta da yerli ve milli bir ürün yoktur. Daha iyi anlayasınız diye "Önceden Amerikalının sağ cebini kullanıyordunuz şimdi sol cebini kullanıyorsunuz. Akıllı olun sürü olmayın!
    Cevapla
  • Bülent 5 ay önce Şikayet Et
    Yapı kredi kredi kartı ve banka kartı kullanıyorum 2 gün önce müşteri hizmetleri ni arayıp troy karta geçiş yaptım hiç zorluk çıkarmadılar.
    Cevapla
  • Togay Togay 5 ay önce Şikayet Et
    Bende denizbank tan kayıt oluşturdum bir hafta sonra tekrar aradım ısrar ettim kart yok dediler troy yoksa kartınızı kullanıyorum dedim bekliyorum aynı gün yapıkırediye müracaat ettim 3 gün içinde kart geldi tamam troy a geçiş yapmıyan bankanın kartını kullanmıyacaz ama bu bankaların bir yaptırım ı yokmu varsa yasal haklarımızı kullanalım bilgisi olan arsa paylaşsın
    Cevapla
  • Volkan 5 ay önce Şikayet Et
    Troy kartı vermeyen banka hesaplarınızı kapatın. Ben tüm kartlarımı terk ettim kredi kartı artık kullanmıyorum.. Bitti..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle