Tesla'nın Türkiye'de batarya değişim ücreti belli oldu: Dudak uçuklatan rakam

Elon Musk'ın sahibi olduğu elektrikli otomobil markası Tesla'nın Türkiye'de sattığı Tesla Model Y modelinin batarya değişim ücretinin 490 bin TL olduğu iddia edildi.

GİRİŞ 14.11.2023 17:29 GÜNCELLEME 14.11.2023 17:56
Bu Habere 136 Yorum Yapılmış

Elektrikli otomobillerde pil değişimi konusu, belirli bir kullanım süresinden sonra gündeme gelebiliyor. Bu nedenle Türkiye’deki Tesla sahipleri, Model Y’nin batarya değişim ücretini merak ediyorlardı.

Türk YouTube yayıncısı Engin Özören, Türkiye’deki Tesla Model Y’nin batarya değişim ücretiyle rakamı paylaştı.

TESLA MODEL Y'NİN BATARYA DEĞİŞİM ÜCRETİ: 490 BİN TL

Özgören’in paylaştığı bilgilere göre, Model Y’nin Türkiye’deki batarya değişim maliyeti 390 bin TL olarak belirlenmiş, işçilik dahil edildiğinde bu miktarın 490 bin TL’ye kadar çıkabildiği ifade ediliyor.

Tesla’nın Türkiye’de satılan modelleri 2 milyon 252 bin TL’den başlıyor, bu da batarya değişim ücretinin araç fiyatının yüzde 21’ine kadar çıkabileceği anlamına geliyor.

Tesla, 2023 Nisan ayında Model Y aracıyla Türkiye pazarına giriş yapmış ve bu süreçte başarılı bir performans sergileyerek ülkede en çok satan elektrikli otomobil markalarından biri olmuştu.

Öte yandan Tesla’nın Türkiye destek sayfasında da garanti süresince minimum %70 batarya kapasitesini koruyarak 8 yıl veya 160 bin kilometre garanti ifadeleri de bulunuyor.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 136
  • Ruhi 5 ay önce Şikayet Et
    8 yılda 490 bin TL. Ayda 5.200 TL. İyi de ben ayda 5 bin TL yakıt almıyorum ki. Bu şekilde 7. Yılda satıp kurtulmak gerekiyor. Alana geçmiş olsun. Tek şarj 1200 km olmayınca hiç bir avantajı yok.
    Cevapla
  • Barış Atalay 5 ay önce Şikayet Et
    Çokta dudak uçuklatmadı bence. Ortalama batarya ömrü 600 bin. 600 bin km den sonra değişirseniz, doğru dürüst bir bakım ve para ödemden bu rakamı ödemek sorun olmaz ki ben olsam bataryayı vereceğime bu parayı aracı ederine satar yeni araç alırım.
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    kasko karşılasın.
    Cevapla
  • Hakikat 5 ay önce Şikayet Et
    Sadece batarya değişimi için 500bin lira akıl işi mi 10 yılda bir değişse yıllık 50 bin lira yapar ki bir yıl boyunca kullanılan yakıtın değeri 50 bin lira olacak mı bir memur olarak 15 20 bin lira tüm yakıt ücreti vermek varken sadece batarya ücretini elektrik hariç 50 bin vermek ahmaklık olur
    Cevapla
  • Memur 5 ay önce Şikayet Et
    Bir memur bu fiyatlı bir araba alıyorsa kesin çalıyordur matematik yalan söylemez.
    Cevapla
  • Ozghur 5 ay önce Şikayet Et
    Yanlış hesap yapmışsınız bir memur yılda 60.000 km yapmaz zaten. 600.000 km bir yere değişiyor bildiğim kadarıyla pil.
    Cevapla
  • Süleyman 5 ay önce Şikayet Et
    Togg un batarya fiyatı kaç lira?
    Cevapla
  • Aytekin 5 ay önce Şikayet Et
    Aynı fiyat, aradaki fark togg bir buçuk milyon, diğeri iki buçuk milyon. Yersen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle