SPK Başkanı Gönül: Gayrimenkul değerlemesi vergi kaybını önler

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül, tapu işlemlerinde gayrimenkul değerlemesi yapılmasının vergi kaybını önlemede etkili olacağını söyledi.

SPK Başkanı Gönül: Gayrimenkul değerlemesi vergi kaybını önler
SPK Başkanı Gönül: Gayrimenkul değerlemesi vergi kaybını önler
GİRİŞ 14.11.2023 15:38 GÜNCELLEME 14.11.2023 15:38

SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül, Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği ile Türk Devletleri Değerleme Uzmanları Birlikleri Konseyince İstanbul'da düzenlenen 2'nci Uluslararası Değerleme Uzmanları Forumu'na katıldı.

Gönül, gayrimenkullerin değerlerinin gerçeğe uygun olarak raporlanmasının sermaye piyasasında şeffaflığın artırılması ve yatırım kararlarının etkinliği açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.

SPK başkanıi gayrimenkullerin finansal sistemdeki temel teminat unsuru olmasının yanı sıra işletmelerin aktiflerinde önemli bir yer de tuttuğunu kaydetti.

'Vergi kaybını önler'

Gönül, sektörde 159 gayrimenkul değerleme kuruluşunun faaliyet gösterdiğini belirterek  15 bin 744 kişinin 'Gayrimenkul Değerleme Lisansı' bulunduğunu, 6 bin 444’ünün aktif olarak çalıştığını dile getirdi.

SPK başkanı şöyle devam etti: "Yıllık ortalama 1 milyon civarında gayrimenkul değerleme raporu üretilmektedir. Tüm tapu işlemleri için gayrimenkul değerlemesi yapılması, gerek vergi kaybını önlemesine gerekse hem alıcının hem de satıcının değer konusunda daha sağlıklı ve sağlam işlem yapabilmesine imkan verecektir."

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.