Almanya'dan Coca-Cola hakkında "fiyatlandırma" incelemesi

Almanya'nın rekabet kurumu Federal Kartel Dairesi, Coca-Cola Europacific Partners Deutschland'ın fiyatlandırma uygulamalarına yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma, rekabet karşıtı indirim nedeniyle başlatıldı.

GİRİŞ 14.11.2023 14:57 GÜNCELLEME 14.11.2023 15:36
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Almanya'nın rekabet kurumu Federal Kartel Dairesi (The Bundeskartellamt), Coca-Cola Europacific Partners Deutschland'ın fiyatlandırma uygulamalarına yönelik soruşturma başlattı.

Federal Kartel Dairesinden yapılan açıklamada, rekabet karşıtı indirim nedeniyle Coca-Cola Europacific Partners Deutschland'a karşı soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Almanya Federal Kartel Dairesi Başkanı Andreas Mundt, konuya ilişkin değerlendirmesinde, "Coca-Cola'nın Alman gıda perakendecilerine yönelik koşullarını, özellikle de indirim yapısını tasarlayarak diğer şirketleri rekabet açısından engelleyebileceğine ilişkin işaretler var. Bu konuyu daha detaylı inceleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

The Bundeskartellamt, söz konusu soruşturmada öncelikle Coca-Cola'nın alkolsüz içecek pazarında hakim bir konuma sahip olup olmadığına bakacak.

Daire, aynı zamanda, gıda perakende şirketlerinin, Coca-Cola'nın tüm ürün yelpazesini satın almaya, rafa koymaya ve reklamını yapmaya uygunsuz şekilde teşvik edilip edilemeyeceğini inceleyecek.

Coca-Cola Europacific Partners, Coca-Cola Company adına şirketin tüm içecek markalarının Almanya'daki şişeleme ve dağıtımını yapıyor.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 17
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Kola gibi yüzbir bin ve sok bunlarda yerli değil bunlar türk ekonomisini bozmak için üçlü çaliştılar devleti koydugu rekabet kurulunu dinlemediler.
    Cevapla
  • Dua 5 ay önce Şikayet Et
    Bizde neden böyle ya neden birlik olamıyoruz bir avuç israil le verdigimiz pirime bak içelimi içmiyelimi tartışmasıdır gidiyo ammada bağımlıymışız bu ülke böyle giderse halkımız çok yorulur çok yıpranır kimi içimeyin kimi kime ne içerim derse yapmayın filistin halkı biz tartışırken katlediliyor kendimize gelelim bizden sonraki nesil bunu sorgular unutmayalım
    Cevapla
  • zafergülten 5 ay önce Şikayet Et
    bakın ne güzel meyve suları var şimdi piyasada,3 kiloluk dobuclar içinde,karaduttan,ananasa,limon,mandalin hepsi var,ve ayrıca ayran.bırakın şu coca cola türü zararlı şeyleri.
    Cevapla
  • Yorumcunun biri 5 ay önce Şikayet Et
    yahudi malı almayın zaten ne olduğu belirsiz karamanın koyunu sonra çıkar oyunu misali
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Cola birger king mc donlad marlboro starbucks ve nestele ürünleri yasaklansin onun yerine yerli milli saglikli ürünlerntesfik pirim ile destklenmeli
    Cevapla
  • Gaz Kardeşliği 5 ay önce Şikayet Et
    Türkiye'de reis böyle saçmalıklara asla izin vermez... GAZkardeşimiz israile bunun hesabını veremeyiz sonra...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle