HAK-İŞ'ten üyelerine 'TROY kart' çağrısı

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, 850 bin üyelerine İsrail ile yakın ilişkileri bulunan banka kartı sistemleri yerine Türkiye'nin Ödeme Yöntemi'ne (TROY) geçmeleri çağrısında bulundu.

HAK-İŞ'ten üyelerine 'TROY kart' çağrısı
HAK-İŞ'ten üyelerine 'TROY kart' çağrısı
GİRİŞ 14.11.2023 14:21 GÜNCELLEME 14.11.2023 14:24
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, yaptığı yazılı açıklamada, "7 Ekim'den bu yana Filistin'de hiçbir kutsalı ve ahlakı olmayan, çocuk, genç, yaşlı, kadın demeden soykırım yapan İsrail'i şiddetle kınadığını" bildirdi.

HAK-İŞ olarak Filistinlilerin yanında olacaklarını belirten Arslan, İsrail'in katliamlarına sessiz kalan ve destekleyenlere karşı bazı inisiyatifler geliştirdiklerini ifade etti.

Arslan, üyelerinin katılımıyla başlattıkları insani yardım kampanyasıyla topladıkları bağışları en kısa sürede Gazze'ye ulaştıracaklarını bildirerek Filistin'i destekleme ve Filistin'deki katliamlara karşı ortak bir tavır almaları konusunda uluslararası sendikal hareketlere çağrıda bulundu.

İsrail devleti ile yakın ilişkide olan banka kartı sistemleri yerine yerli ve milli ödeme sistemi TROY'u kullanmaları için 850 bin üyelerine çağrı yapan Arslan, Bankalararası Kart Merkezi tarafından kurulan ve işletilen TROY'un banka ve elektronik para kuruluşu olarak 55 üyesinin bulunduğunu bildirdi.

Arslan, TROY logolu kartların yurt içinde tüm ATM, POS ve e-ticaret işlemlerinde kullanılabildiğini ve dünyanın 180 ülkesinde de geçerliliği bulunduğunu belirtti.

TROY kartlar ile bankaların anlaşmalı olduğu iş yerlerinde taksit yapılıp puan kazanılabildiğini işaret eden Arslan şunları kaydetti:

"Üyelerimizin mevcut kartlarını TROY kartla değiştirmek için herhangi bir ücret ödemesine gerek bulunmamaktadır. Bankalar, TROY kart taleplerini karşılamak zorundadır ve üyelerimizin herhangi bir hak kaybı olmayacaktır. HAK-İŞ olarak üye sendikalarımıza, sendikalarımızın çalışanlarına, 850 bin üyemize, üyelerimizin ailelerine ve milletimize Gazze'de yaşanan vahşet ve soykırıma karşı durmak adına diğer kart sistemleriyle eşit imkanlara sahip olan yerli ve milli sistemimiz TROY'a geçiş yapmaları konusunda çağrıda bulunuyoruz. Bu konuda ilk adımı da HAK-İŞ çalışanları atmış ve TROY karta en kısa zamanda geçmiş olacaktır. Haydi, büyük HAK-İŞ ailesi, hassasiyetinize güveniyoruz. Yerli ve milli ödeme sistemimiz TROY ile Gazzeli kardeşlerimizin yanında olalım. Kartınız hangisi olursa olsun, sağ alt köşesinde TROY olsun."

KAYNAK: AA
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 23
  • İhsan 5 ay önce Şikayet Et
    Sayın Hak iş yöneticileri bırakın troy kartı siz önce 10 ay geçti üyelerinin perişan şu sözleşmeyi yapın
    Cevapla
  • Suat 5 ay önce Şikayet Et
    Ya anlamadim tüm dünyada para hesabı Amerika merkez bankasından yani siyonistlerin kontrolünde deilmi ?ee bu nasıl milliler bu nasıl yerliler.once o iis milli ve yerli yapın sonra kart işi kolay
    Cevapla
  • İmparator 5 ay önce Şikayet Et
    Çok doğru ama siz önce işçinin yanında olun..!
    Cevapla
  • Enzo 5 ay önce Şikayet Et
    Öncelikle haklarımızı bı verdirin hala surunuyoruz kamuda çalışıyoruz sözde aldığımız para yetmiyor bile bide cikmissiniz kart alın diyorsunuz ne o kredimi verecemiz he
    Cevapla
  • Iscin 5 ay önce Şikayet Et
    Bizden kesilen aidatları oraya hibe edin o zaman
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle