Mercedes, Gazze'yi bombalayan İsrail'e para yardımı yaptı

Alman otomobil üreticisi Mercedes'in CEO'su Kaellenius, İsrail merkezli kuruluşa bağışta bulunduklarını söyledi. "Onların güvenliği en büyük önceliğimiz" diyen Kaellenius, "Mağduriyetlerin hafifletilmesine katkı yapmak istiyoruz" dedi.

GİRİŞ 14.11.2023 12:48 GÜNCELLEME 15.11.2023 00:49
Bu Habere 484 Yorum Yapılmış

Genel merkezi Almanya'nın Stuttgart kentinden bulunan otomobil üreticisi Mercedes, Gazze'ye ölüm yağdıran İsrail'e desteğini açıkladı.

İsrail ordusu, başta ABD olmak üzere birçok Batılı ülkeden mühimmat ve parasal destek alıyor.

Bu tavır, Gazze'de masum sivillerin öldürülmesine çanak tutuyor.

MERCEDES'TEN İSRAİL'E DESTEK

Mercedes-Benz CEO'su Ola Kaellenius, İsrail'e ve ona açıktan destek veren Almanya merkezli kuruluşa maddi yardımda bulunduklarını duyurdu.

Kaellenius, İsrail'e yönelik "terör" saldırılarından bu yana dünya çapında yayınlanan haber ve görüntülerin kendisini "derinden sarstığını" söyledi.

Bu durumun Orta Doğu'daki barışa olası yansımaları konusunda "son derece endişeli" olduğunu anlatan Kaellenius, "Bölgede meslektaşlarım, uzun süredir tanıdıklarım ve iyi dostlarım var." dedi.

1 MİLYON EURO GÖNDERDİLER

Yaptıkları yardımın miktarını LinkedIn paylaşımıyla duyuran Kaellenius, şu ifadeleri kullandı:

Son günlerde çeşitli kurum ve kuruluşlarla temasa geçtik. Sahadaki mağduriyetlerin en azından bir nebze de olsa hafifletilmesine katkıda bulunmak istiyoruz.

Mercedes-Benz, kurtarma araçlarının satın alınmasına yönelik yardım kuruluşları United Hatzalah'ın yanı sıra, kardeş kuruluşlarla birlikte bölgedeki insani yardımları koordine eden Alman Kızılhaçı'na toplam 1 milyon euro bağışta bulunuyor.

"GÜVENLİKLERİ EN BÜYÜK ÖNCELİĞİMİZ"

United Hatzalah, İsrail genelinde gönüllülük esasına dayalı acil tıbbi hizmet kuruluşu olarak biliniyor.

CEO Kaellenius, "Tel Aviv'deki Ar-Ge tesisimizin ekibiyle elbette sürekli iletişim halindeyiz ve onların güvenliği en büyük önceliğimiz." ifadesini kullandı.

KAELLENİUS: YASLARINI TUTUYORUM

"Şiddete maruz kalan ve sevdiklerini kaybetmenin yasını tutan" herkesin yanında olduğunu anlatan Mercedes yetkilisi, "Düşüncelerim, çok sayıda yaralı, kaçırılanlar ve onların aileleriyle birlikte." diye ekledi.

SCHOLZ: YAHUDİLERE SALDIRANLAR, BİZE SALDIRIYOR DEMEKTİR

Berlin yönetimi, Gazze'de sivil yerleşimleri hedef alan İsrail'e açık desteğiyle dikkat çekiyor.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Gazze'de ateşkesi doğru bulmadığını söylemiş, "Almanya'da Yahudilere saldıran herkes, hepimize saldırıyor demektir." şeklinde konuşmuştu.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 484
  • Ertuğrul 5 ay önce Şikayet Et
    Almanlar asla yahudi düşmanı olmadılar bize yalan sinema filmleri ile mış gibi yaptılar. Amaçları Yahudileri Filistin topraklarında yurtlandırıp İngiltere'ye İsrail devleti kurmada yardımcı oldular. Küfür tek dır.
    Cevapla
  • Usta 5 ay önce Şikayet Et
    Hani aldof hitler yahudileri yakmıştı, bu yalanı tüm dünya'ya yutturdular mağdur rolünü iyi oynayarak alman ekonomisini ele geçirdiler dünya'yı yahudiler sömürüyorlar, 4 arap ülkesi boykota bile katılmıyor, Zalimler için yaşasın cehennem.
    Cevapla
  • Hakan 5 ay önce Şikayet Et
    Ülkeyi yönetenler İsrail malların Toplatma kararı neden almıyor. Her gün yürüyüş ile bağırıp çağırmak ile kabadayılık olur mu. Tutarlı hiçbir şey yok Sadece katil İsrail demek yeterli gibi bir algı var. 2 sene önce Suudi Arabistan bizim malları marketlerden toplatmisti. Neden bizde yapamıyoruz kimden neden korkuyoruz
    Cevapla
  • Okullu 5 ay önce Şikayet Et
    Hadi satın mercedesleride göreyim sizi
    Cevapla
  • Yalnız kurt 5 ay önce Şikayet Et
    Gavur dan ne beklenir bizim Mersedes ablemi yıldız Türk milletinindir bizim yıldızı çalmış Almanlar en iyi pazarları Türkiye otobüstü kamyonu otomobili ama şu gercek üçün cü dünya savaşı çıkacak yedi cihana hükmeden ve mazlumun yanında olan Osmanlı yok elbet bir gün israyil ve onun destek çilerini tepesine Türk ordusu çökecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle