Rekabet Kurulu'ndan kozmetik şirketlerine para cezası

Rekabet Kurulu, kozmetik ve kişisel bakım ürünleri sektöründeki 9 şirkete, rekabet kurallarını ihlal ettikleri gerekçesiyle toplam 108 milyon 566 bin 510 lira idari para cezası verilmesini uygun buldu.

Rekabet Kurulu'ndan kozmetik şirketlerine para cezası
Rekabet Kurulu'ndan kozmetik şirketlerine para cezası
GİRİŞ 14.11.2023 11:18 GÜNCELLEME 14.11.2023 11:51
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Rekabet Kurumu'ndan yapılan açıklamaya göre, Kurul, kozmetik ve kişisel bakım ürünleri sektörüne yönelik soruşturmalarını uzlaşmayla sonuçlandırdı.

Bu kapsamda, Ayaz ve Ortakları Ltd. Şti. hakkında, "topla dağıt karteline" katıldığı iddiasına yönelik soruşturmanın uzlaşmayla bitirilmesi ve teşebbüse 1 milyon 83 bin 338 lira idari para cezası uygulanması kararlaştırıldı.

SB Grup Kozmetik AŞ'ye de aynı gerekçeyle 184 bin 676 lira idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

Rebul JCR Kozmetik Pazarlama AŞ hakkında yeniden satıcılarının satış fiyatlarını tespit ettiği iddiasına yönelik soruşturmanın da uzlaşmayla sonlandırılması ve teşebbüse 5 milyon 357 bin 951 lira idari para cezası uygulanması uygun bulundu.

Satıcıların yeniden satış fiyatlarını tespit ettiği ve internet satışlarını kısıtladığı iddialarına yönelik yürütülen soruşturma ise internet satışlarını kısıtlamaya yönelik davranışlar bakımından taahhütle, yeniden satıcıların yeniden satış fiyatlarını tespit etmek iddiası bakımından ise uzlaşmayla sonuçlandırıldı.

Bu kapsamda Easyvit Sağlık Ürünleri Sanayi AŞ'ye 1 milyon 217 bin 437 lira, ELCA Kozmetik Ltd. Şti'ye 7 milyon 909 bin 454 lira, Farmatek İç ve Dış Tic. AŞ'ye 2 milyon 716 bin 257 lira, Glohe Bitkisel Ürünler San. ve Tic. AŞ'ye 925 bin 806 lira, Sistem Kozmetik San. ve Tic. Ltd. Şti'ye 1 milyon 784 bin 584 lira, L'Oreal Türkiye Kozmetik San. ve Tic. AŞ'ye 87 milyon 387 bin lira idari para cezası uygulanması karara bağlandı.

Böylece, sektördeki 9 şirkete yönelik soruşturmada toplam 108 milyon 566 bin 510 lira idari para cezası verilmiş oldu.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    rekabet kurumu Coca Cola ya da yazsın ceza neden Fiat düşürdü fazla.
    Cevapla
  • deli dumrul 5 ay önce Şikayet Et
    rekabet karşıtı aşırı indirim yapan siyonist israil markaları için acilen soruşturma açılmalı. Almanya coca colaya dava açtı. nerde ticaret bakanımız ya?
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Firmalar kesilen cezaların yüzlerce katını kar olarak kazandılar. Devletin bu gibi durumlarda suistimal miktarı ve adedine göre artan miktarda ve üst limit olmayan yüksek cezalar kesmesi ancak caydırıcı olur.
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Bu cezalar Devletin kasasına girerken, Firmalar Milletin cebinden tahsil edeceklerse
    Cevapla
  • acısöyler 5 ay önce Şikayet Et
    Bu rekabet kurulu kooparatifleri niçin denetlemiyor kooparatif ürünleri alım ve satımlarda çok haksız rekabetler ortaya koyuyor spotçuluk üretim merkezinden başlıyor tüketim merkezinde son buluyor üretim merkezleri aylık üretim ve satış raporları takip edilmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle