Starbucks'a ikinci darbe: Çalışanları tarihi grev başlatıyor

Gazze'de katliam yapan İsrail'e verdiği destek sonrası başlayan boykot çağrılarıyla ciddi bir darbe alan Starbucks'da şimdi ise çalışanlar tarihi greve bir hazırlanıyor.

Starbucks'a ikinci darbe: Çalışanları tarihi grev başlatıyor
Starbucks'a ikinci darbe: Çalışanları tarihi grev başlatıyor
GİRİŞ 14.11.2023 09:37 GÜNCELLEME 14.11.2023 09:37
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

İşgalci İsrail'e açıktan destek veren kahve zinciri Starbucks'a karşı başlatılan boykotlar sürerken markanın cirosunda yüzde 20'lere varan düşüşler yaşandığı ortaya çıktı.

Hatta ABD'de bir havaalanı Starbucks şubesinde yöneticilik yapan Katie Roses isimli çalışan, Siyonistlere ve destekçilerine karşı yapılan protestoların marka sahiplerine ciddi kayıplar yaşattığını açıklamıştı.

ÇALIŞANLARINI BIKTIRDI

Şimdi ise İsrail'a olan desteğiyle dünya kamuoyundan ciddi bir darbe alan Starbucks'ın çalışanları tarihi greve hazırlanıyor.

Sendikalı Starbucks Corp. baristaları şimdiye kadarki en büyük grevlerini gerçekleştirecek.

Çalışanlar dev şirketi örgütlenme kararı alan Starbucks noktalarında çalışanlarla adil müzakere yapmayı reddetmekle suçluyor.

BİNLERCE ÇALIŞAN İŞ BIRAKACAK

Starbucks Workers United sendikasına göre yüzlerce işyerinde binlerce çalışan Perşembe günü bir günlük iş bırakma eylemi yapacak.

Grev, Starbucks'ın tatil temalı yeniden kullanılabilir bardaklar dağıttığı popüler bir promosyon etkinliği olan şirketin Kırmızı Bardak Günü'ne denk getiriliyor.

Sendika, Starbucks'ın bu tür promosyonlar sırasında özellikle zahmetli olan personel ve zamanlama gibi konularda iyi niyetle müzakere etmeyi yasadışı bir şekilde reddettiğini söylüyor.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 10
  • İBRAHİM 5 ay önce Şikayet Et
    İnşaAllah bu boykot hareketi çığ gibi büyür de bütün siyonist markalar iflâs eder
    Cevapla
  • Bilgiç 5 ay önce Şikayet Et
    Gerkeksiz işler. Bizim ülkede savasti 1915 yıllarında Atatürk ün tugaylari kurtardi kurdu ülkeyi
    Cevapla
  • R,o 5 ay önce Şikayet Et
    Cevapla
  • Enişte 5 ay önce Şikayet Et
    Arabistan’ı niye boykot etmiyorsunuz. Arabistan boykota katılmayacağını açıkladı işte Müslüman ülke sizlere. Biri bir şey söylüyor herkes balıklama atlıyor. Kafa yoran yok ki …!
    Cevapla
  • Yusuf 5 ay önce Şikayet Et
    Bomboş bir cevap
    Cevapla
  • Fatih KARA 5 ay önce Şikayet Et
    Bunları yapan avrupa daki hırıstiyanlar bizim ülkemizddeki bu zıkkım kahve dükkanları tıklım rıkıs birde pahalı üstelik açız para yetmiyor deden dönemde benim gelecek nesilden hiç umudum kalmadı
    Cevapla
  • Killuminati 5 ay önce Şikayet Et
    Bunları yapanlar gavur bildiklerimiz, bizimkilerden tık yok. Büyük bir iştah ile içiyorlar ve zevk ile çalışıyorlar, zionist kölesi satılmışlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle