İki Alman devinde iş çıkarmalar başlıyor

Continental, 2025 yılından itibaren senelik 400 milyon euro tasarruf planı kapsamında binlerce kişiyi işten çıkarmayı planlıyor. Volkswagen Group'un ise 2026'ya kadar çalışan maliyetini 5'te 1 azaltmayı planlıyor.

GİRİŞ 14.11.2023 09:47 GÜNCELLEME 14.11.2023 09:54
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

Alman lastik ve otomobil parçaları üreticisi Continental, 2025'ten itibaren yılda 400 milyon avro tasarruf etme planı kapsamında otomotiv bölümünde binlerce kişiyi işten çıkaracağını duyurdu.

Continental’den yapılan açıklamada, şirketin 2025'ten itibaren maliyetlerden yılda 400 milyon avro tasarruf yapma planı yaptığı belirtildi.

Bunu başarmak için şirketin işten çıkarma dahil tüm birimler ve tüm düzeyleri kapsayan geniş bir yelpazede önlemler geliştirdiği ifade edilen açıklamada, işten çıkarmaların tam sayısının henüz belli olmadığı vurgulandı.

Continental otomotiv bölümünden sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Philipp von Hirschheydt, konuya ilişkin değerlendirmesinde, önlemlerin otomotiv sektörünün rekabet gücünü güçlendirmek için önemli olduğunu vurgulayarak, "Bu nedenle verimliliği ve etkinliği önemli ölçüde artırmak için satıştan araştırma ve geliştirmeye, üretime kadar tüm fonksiyon ve süreçlere açık fikirlilikle bakıyoruz." ifadesini kullandı.

ALMAN BASINI: 5 BİN 500 CİVARINDA OLABİLİR

Alman basınında yer alan haberlerde ise Continental’in otomotiv bölümünde planlanan işten çıkarmaların sayısının 5 bin 500 civarında olabileceği ve bunların 1.100'den fazlasının şirketin Almanya'daki 30 lokasyonunda olacağı iddia edildi.

Grup, 2022 sonu itibarıyla 57 ülkede 200 bin kişiye istihdam sağlıyor.

VOLKSWAGEN ÇALIŞAN MALİYETİNİ YÜZDE 20 AZALTMAYI PLANLIYOR

Alman otomobil üreticisi Volkswagen'in 2026'ya kadar 10 milyar avro tutarında tasarruf ve maliyet azaltma önlemlerinin bir parçası olarak idari personel istihdamında kesintiye gidebileceği belirtildi.

Alman ekonomi gazetesi Handelsblatt gazetesinin, Volkswagen markasının yöneticisi Thomas Schaefer ile insan kaynakları direktörü arasındaki kurum içi VW podcastine dayandırdığı haberinde, Volkswagen Group'un, personel maliyetlerini 2026'ya kadar 5'te 1 oranında azaltmayı planladığı aktarıldı.

Volkswagen'in hem marka hem de Volkswagen Group personeli dahil olmak üzere yaklaşık 40 bin idari personel istihdam ettiğinin belirtildiği haberde, milyarlarca avroluk tasarruf konusunda çalışma konseyi ile görüşmelerin devam ettiği ifade edildi.

Haberde, söz konusu görüşmelerin Ekim 2023'de başladığı hatırlatılarak, Volkswagen Group'ta, ana Volkswagen markasına yönelik performans programıyla ilgili müzakerelerin gelecek yıla kadar uzayabileceği belirtildi.

Volkswagen, karlılığı artırmak için Haziran 2023'te bir program açıklamıştı.

Volkswagen Group, 19 Avrupa ülkesinde, Amerika, Asya ve Afrika'da 10 ülkede 115 üretim tesisiyle yaklaşık 676 bin kişiye istihdam sağlıyor.

Öte yandan, otomotiv sektörü temsilcileri, son dönemde kapsamlı bir teknolojik dönüşüm içinde olan Alman otomotiv şirketlerinin sera gazı emisyon kısıtlamalarından, Çin ve ABD'den gelen rekabetten olumsuz etkilendiğini belirtiyor.

Alman otomotiv şirketlerinin dizel araçlarda emisyon hilesi yapması, dizel araç satışlarına büyük darbe vurmuş ve Alman şirketlere olan güveni derinden sarsmıştı.

Ayrıca, son yıllarda otomobil endüstrisinde çığır açan teknolojilerin Çin ve ABD'den gelmesi Almanya kamuoyunda tartışma konusu olmaya devam ediyor.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 65
  • Serdar 5 ay önce Şikayet Et
    İçlerinde Türkler de olabilir. Yazık olur, Allah kimseyi işsiz, ekmeksiz bırakmasın.
    Cevapla
  • Pandora 5 ay önce Şikayet Et
    Batıdaki şirketler yeniden yapılandırma sürecinde yeni teknolojiler gelişimde ihtiyaç duyulmayan işçilerle yolları ayrılır. Bir de kendi ülkemize bakalım elektrikli arabalar çoğalmaya devam ederse kaç million insan işsiz kalacak. Kaç tane tamirci elektrik motorlarını tanıyor yazılım konusunda uzman … Daha ülkemizde elektrik şarj istasyonları emekleme safasında kaçtane servis mevcut …
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Daha kötü olsunlar rabbimin adaleti şaşmaz bunlara az bile
    Cevapla
  • adem38 5 ay önce Şikayet Et
    Continental Almanya Aachen daki fabrikasını kapatalı iki yıl oldu zaten. 1500 kişi işsiz kaldı. bir kaç sene sonra da Continental Korbach daki fabrikasını kapatacak. Aachen da kapattığı fabrikanın yerine Romanya da yenisini açtı. çünkü, orda işçilik ucuz. Almanya da bir kişiye verdiği maaşa Romanya'da en az dört işçi çalıştırıyor.
    Cevapla
  • İşci 5 ay önce Şikayet Et
    İşci çıkarır tabi. Çünkü ucuz işci ve sömürüyü avrupada ilk başlatan Almanya oldu ve böylece tüm avrupa ülkelerine rekabet baskısı uyguladı. Bu nedenle tüm avrupa ülkeleri aynı yolu izlemek zorunda bırakıldılar. Dolayısıyla kendi eçtiği kuyuya kendi düştü. Bu lanetli emperyalist zihniyete, beter olsunlar demek yakışır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle