Kamu alacaklarında gecikme zammı oranı yüzde 3,5'e yükseltildi

Resmi Gazete’de yayımlanan Tahsilat Genel Tebliği ve Cumhurbaşkanı Kararı ile birlikte amme alacaklarında uygulanan tecil faizi yüzde 24’ten yüzde 36’ya çıkarıldı. Yüzde 2,5 olarak uygulanan gecikme zammı ise 3,5’e çıkarıldı.

GİRİŞ 14.11.2023 01:58 GÜNCELLEME 14.11.2023 11:54
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Resmi Gazete’de yer alan tebliğe göre, amme alacaklarında uygulanan tecil faizi yüzde 24’ten yüzde 36’ya çıkarıldı.

Buna göre, bugünden önce yapılan müracaatlara dayanılarak tecil edilecek olan amme alacaklarıyla tebliğin yayımı tarihinden önce tecil edilmiş ve tecil şartlarına uygun ödenmekte olan amme alacaklarına tecil şartlarına uygun ödendikleri sürece müracaat tarihlerinden itibaren eski tecil faizi oranı (yüzde 24) uygulanacak.

TAKSİT TUTARLARINA YÜZDE 36 TECİL FAİZİ GEÇERLİ OLACAK

Aynı şekilde, bugünden önce tecil talebinde bulunulmuş ve talep kabul edilerek tecil edilmiş amme alacaklarına yönelik tecilin ihlal edilmiş olması ancak, yeni talepler üzerine yeniden tecil yapılması (tecilin geçerli sayılması) halinde, bugüne kadar eski tecil faizi oranı (yüzde 24), bugünden sonra ödenmesi gereken taksit tutarlarına ise yüzde 36 tecil faizi geçerli olacak.

Öte yandan Resmi Gazete’de yer alan Cumhurbaşkanı Kararı ile 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun'da yer alan gecikme zammı oranı, her ay için ayrı ayrı uygulanmak üzere yüzde 3,5 oldu.

 

 

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 21
  • Abdullah TUNC 5 ay önce Şikayet Et
    Mahkeme kararıyla devletten kazandığım 72 000 TL ye YEDİ yılda 50 000 TL faiz işlemiş . Yani ortalama yıllık 100 de 10 civarında.....Bu nasıl iş çözen gelsin.
    Cevapla
  • hüseyin 5 ay önce Şikayet Et
    benim 8 aydır emekli maaşım gelmedi aynı gecilme faizinide devlet bize ödermi acaba.
    Cevapla
  • misafir 5 ay önce Şikayet Et
    vergi affi gelecek demektir
    Cevapla
  • GÜZELCE 5 ay önce Şikayet Et
    Üretim yapın üretim... Faizle vergiyle nereye kadar.
    Cevapla
  • erol/antalya 5 ay önce Şikayet Et
    Evet çok güzel hareketler bunlar. Ekonomi rayına oturuyor. Ama her nedense olan bize vatandaşa oluyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle