Rize’de palamut ilk kez kendini gösterdi

Karadeniz'in soğumaya başlaması ile birlikte Rize’de balık tezgahlarında palamut görünmeye başladı.

Rize’de palamut ilk kez kendini gösterdi
Rize’de palamut ilk kez kendini gösterdi
GİRİŞ 13.11.2023 21:33 GÜNCELLEME 13.11.2023 21:33
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

1 Eylül 2023 tarihinde denizlerde başlayan av sezonuyla balıkçıların ağlarına hamsi takılmaya devam ediyor. Balıkçıların ağları hamsi bolluğundan ötürü tezgahlardaki fiyatlarda düşüşe neden oluyor.

Karadeniz’de suların soğumaya başlamasıyla beraber palamutta kendini göstermeye başladı. Kiloluk palamutun fiyatı 150 TL’den satışa çıkarıldı. Palamutun denizden çıkmaya başlamasıyla balıkçıların yüzü gülmeye başladı. Deniz suyunun daha da soğumasıyla beraber tezgahlarda farklı balık türlerinin de artması bekleniyor.

“Palamut ilk defa tezgaha çıktı”

Palamutun ilk kez tezgahlarda olduğunu vurgulayan Abdulkadir Vural, “Hamsi bolluğumuz devam ediyor. Deniz suyunun sıcak olmasından dolayı bazı çeşitlerimiz çıkmamaktadır. Palamut ilk defa tezgaha çıktı. Denizlerin sıcaklığından dolayı çok nadir çıkıyor. Şimdilik iyi gidiyor ama denizlerin biraz daha soğuması lazım. Sargan, çinakop, sarıkanat az çıkıyor. İstediğimiz bolluk ve berekette değil. Kefal, tirsi, hamsi, istavrit, mezgit var. Zaman zaman barbun geliyor. Az da olsa sargan geliyor. Hamsi dün 35 TL idi, dün akşam havanın esintili olmasından ötürü biraz yükseldi. Fiyatlarımız makul. Vatandaş fiyatlardan memnun. Talep hamsiden yana. 1 kilo hamsiden 2-3 kişi doyuyor. Bir tavuğun fiyatı 100 liranın üzerinde ona nazaran hamsi 50 lira. Dün akşam havanın bozuk olmasından ötürü hamsi az çıktı o yüzden fiyat 50 TL oldu. Bu deniz işi belli olmaz. Bakarsın havalar soğur çok fazla çıkar. Palamut az da olsa görünmeye başladı. İnşallah havalar biraz daha soğur bolluk artar” diye konuştu.

 

 

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • Mehmet Emin Yazıcı 5 ay önce Şikayet Et
    Umraniyede bugun hamsinin kilosu 100 tl.Alan kimse yoktu
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    50 lira hamsi daha kaç liraya yiyecen pehlivan,balık denizden koşarak gelmiyor,gidip insanlar gece ssbaha kadar uğraşıyor
    Cevapla
  • malatya balabanlı 5 ay önce Şikayet Et
    Üç tarafımız deniz ama ucuz balık yiyemiyoruz . Uok deniz kabardı zam yok hava soğudu zam yok az geldi zam artık yeter kardeşim yeter . Başka ülkelerde niye zam yok oralarda nasıl sabit kalıyor . Tamam enflasyon var da olmadığı zaman da aynıydı . Balığa hasret kalıyoruz .
    Cevapla
  • Bahadır 5 ay önce Şikayet Et
    Biz hamsiyi 70tl den aşağı görmedik. Dün 100tl idi. Cepte 1kilo hamsi parası yok. Maaşın yatmasına 2gün kaldı. 3000tl borç aldık ve maaş günü ödeyeceğiz inşallah. İşte durum budur. Allah 'tan hayırlısı.
    Cevapla
  • Molla Kasım 5 ay önce Şikayet Et
    Pazar günü 120 den aldım pendik
    Cevapla
  • Kaçkarin delisi 5 ay önce Şikayet Et
    30tl
    Cevapla
  • Veli 5 ay önce Şikayet Et
    Aynı durum hemen hemen Allah yardımcımız olsun )::
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle