İletişim Başkanlığı'ndan 'Coca-Cola' açıklaması

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "Boykotlar sürerken Coca-Cola'ya devlet desteği" haberlerine ilişkin açıklama yaptı.

İletişim Başkanlığı'ndan 'Coca-Cola' açıklaması
İletişim Başkanlığı'ndan 'Coca-Cola' açıklaması
GİRİŞ 13.11.2023 23:50 GÜNCELLEME 14.11.2023 15:24
Bu Habere 332 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "Boykotlar sürerken Coca-Cola'ya devlet desteği" haberlerinde bahsedilen teşvikin, ülkedeki yatırımlara verilen otomatik vergi indirimlerinden ibaret olduğunu ve ağustosta verildiğini bildirdi.

Merkezin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarındaki "Coca-Cola'ya devlet desteği"ne ilişkin haberlerin manipülasyon içerdiği belirtildi.

Ağustos ayında 1301 yatırım teşvik belgesi düzenlendiği ifade edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"İddiaya konu teşvik de bu kapsamdadır. Verilen teşvikler, hususi olarak şirket ve proje değerlendirmesi yapılarak verilen teşvikler değildir, ülkedeki yatırımlara verilen otomatik vergi indirimlerinden ibarettir. Haber metninde ağustos ayında teşvik verildiği ifade edilirken, başlıkta 'boykot sürerken' denilerek açıkça manipülasyon yapılmaktadır. Ayrıca haberde teşvik tutarıymış gibi ifade edilen 590 milyon lira teşvik değil, yatırım tutarıdır."

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 332
  • Recep 5 ay önce Şikayet Et
    Cola turka üretildiği ilk günlerde murat Ülker ile yetkili bir bakan çağırıp kızmış başka Cola lar var sen neden uretiyorsun diye kendi ağzından Google de var konuşması.ne diyelim söz söylenir mi yerliye karşı olan insanlar var
    Cevapla
  • Ayhan 5 ay önce Şikayet Et
    Arkadaslar bir bardak coca cola icseniz dahi enaz 20 bardak su icersrniz. Vucut ancsk atıyor.birde şekerli ve asitli oldugu icin pankreasi fazla çalıştırıyor. Seker uretilmesi icin. Doku ve organlari yoruyor.
    Cevapla
  • Mehmet 5 ay önce Şikayet Et
    Yav bu içeceklerden yatırım olsa ne olur insana insanlıga faydası olmayan şeylere yatırım diyemem soygun sömürü denir ancak
    Cevapla
  • Şükran 5 ay önce Şikayet Et
    Coca cola dâhil lanetlenmiş o kavmin hiç bir ürününü ülkemize sokmasınlar
    Cevapla
  • Ömr 5 ay önce Şikayet Et
    Halk içmez se,sokması fayda vermez,,iş halk ta biter,,bugün Coca-Cola sokmaz san yarın ,,adını değiştirir, gene satar...
    Cevapla
  • Hakan 5 ay önce Şikayet Et
    Google kullanmayın, instagram kullanmayın, twiter kullanmayın. Sadece bu içeceğe boykotla olmaz. Her yerde varlar.
    Cevapla
  • Müdümet 5 ay önce Şikayet Et
    Alternatif sosyal mecralar çoğalırsa elbet dediğiniz gb ziyonistlerin istraill lerin medya ve sosyal medyaları kullanılmaz. Misal gogle saçmalıyor ne sorsam yanlış alakasız bilgi veriyor yada sadece satış reklamı çıkıyor arama sonucunda.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle