AB'den dijital Schengen'e vize

Avrupa Birliği Konseyi, Schengen başvurularının dijital ortamda yapılabilmesini sağlayan düzenlemeyi kabul etti. Karar, Avrupa Birliği Resmi Gazetesi'nde yayımlandıktan 20 gün sonra yürürlüğe girecek.

AB'den dijital Schengen'e vize
AB'den dijital Schengen'e vize
GİRİŞ 13.11.2023 18:13 GÜNCELLEME 13.11.2023 18:13
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği (AB) Konseyi, Schengen vizelerinin dijitalleşmesi için hazırlanan yeni kuralları kabul etti.

AB Konseyi'nin aldığı kararla, dijital Schengen vizesi uygulamasının başlaması için siyasi süreç tamamlandı, geriye teknik düzenlemeler kaldı.

Bugün alınan kararlar, imzalanmalarının ardından AB Resmi Gazetesi'nden yayımlanacak ve bunun üzerinden 20 gün geçtiğinde yürürlüğe girmiş olacak. Dijital vize başvurularının ne zaman başlayacağı ise hazırlanacak vize platformuyla ilgili teknik çalışma bittiğinde duyurulacak.

MOBİL CİHAZLARA İNDİRİLEBİLECEK

AB'nin yeni uygulaması yürürlüğe girdiğinde, pasaportlara yapıştırılan vizeler dijital hale gelecek ve 2 boyutlu barkod olarak internet üzerinden verilecek. Vizeler, mobil cihazlara indirilebilecek. Vize başvurusu yapanlar, internet üzerinden birçok dilde vize talebinde bulunabilecek.

Yeni sistemle başvurular tek bir internet platformu üzerinden işlenecek. Gerekli evrakların dijital kopyaları, bu platform üzerinden yüklenecek, vize ücreti de buradan yatırılacak.

Başvuru sahiplerine, çoklu ülke ziyareti yapmak istediklerinde başvuruyu hangi ülkenin aldığı bildirilecek. Sistem, AB ülkelerinin sınır yönetim sistemleri ve veri tabanlarıyla uyumlu çalışacak.

Schengen ülkelerinin konsolosluklarına, sadece ilk kez vize başvurusu yapanlar, biyometrik verileri geçerli olmayanlar ve yeni pasaport alanlar gitmek zorunda kalacak.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Yabancı 5 ay önce Şikayet Et
    Beleş verseler istemem iki yüzlü AB yi ve vizelerini özgürlük insan hakları demokrasi hepsini gördük hepsi laf gerisi yok alman halkı gıkını çıkaramıyor hani sözde özgürlük demokrasi insan hakları
    Cevapla
  • Misafirü 5 ay önce Şikayet Et
    Misafir konuyu ssptırma
    Cevapla
  • misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Konuyu saptırmayalı, ister dijital ister bireysel başvur adam vizede red oranlarına bak sonra sapan konu var mı görelim. Ayrıca müslümasınız kahve, filistin falan ya, ne işiniz var şengen bölgesinde avrupa sevici misin?
    Cevapla
  • Türk 5 ay önce Şikayet Et
    Neymis senin nereye gittigini nerde oldugunu metresine kadar bilmek isticekler. Özgürlügün düsmanlari. Birgün bunlar insanin kafasina cipde takarlar, takmassan terörist diye darbe ederler. Yalancilardan iyilik gelmez.
    Cevapla
  • misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Ne farkeder dijital olması kolaylık sağlar . Ama ülke suriyeli dolup bunlara da tc kimliği verince onlarda vize alıp avrupaya kaçmaya çalışınca Türk vizelerinde daha çok zorluyorlar.
    Cevapla
  • Abdülhamit 5 ay önce Şikayet Et
    Bu sayede Avrupa'nın güvenliği sağlanacak hamdolsun.Ne oldukları belirsiz göçmen ve mülteciler bu sayede Avrupa'ya adım atamayacak güçlü Türkiyem baksın dursun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle