Alman devinden Türkiye açıklaması: Sürpriz bir pozitiflik içeriyor

Merkezi Frankfurt’ta bulunan Almanya’nın en büyük bankalarından Deutsche Bank, Türk tahvillerinin 2024 yılında en iyi performans gösteren gelişmekte olan tahviller arasında yer alabileceğini bildirdi.

Alman devinden Türkiye açıklaması: Sürpriz bir pozitiflik içeriyor
Alman devinden Türkiye açıklaması: Sürpriz bir pozitiflik içeriyor
GİRİŞ 13.11.2023 18:08 GÜNCELLEME 14.11.2023 12:30
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Deutche Bank'a göre, Türk tahvilleri 2024'te en iyi performans gösteren gelişmekte olan tahviller arasında yer alabilir.

Deutche Bank'ın bilgi notunda, halihazırda görülen yeniden fiyatlamaya ve son dönemdeki agresif faiz artışlarına rağmen Türk tahvil piyasasına yeniden girmek için henüz çok erken olduğu belirtildi.

ALMAN DEVİNDEN TÜRKİYE TAHMİNİ

Yapısal olarak biraz daha iyimserliğe dönebilmek için henüz birkaç ay daha olduğu aktarılan bilgi notunda, "Türk yerel tahvillerinin 2024'te en iyi performans gösteren gelişmekte olan yerel tahvil piyasaları arasında olacağına inanıyoruz." ifadesi kullanıldı.

Bilgi notunda, büyümenin ikinci çeyrekte beklentilerin üzerinde gelmesi ve bütçe açığı projeksiyonlarının da öngörülenin üzerinde olması nedeniyle, Türkiye'nin büyüme tahmininin yüzde 4'e çıkartıldığı vurgulandı.

Enflasyonun, iç talepteki yumuşama, enflasyondaki gerileme eğilimi ve döviz kurlarındaki istikrarla yüzde 61'de duraksadığı kaydedilen bilgi notunda, enflasyonist baskıların ilerleyen aylarda da devam edeceği, yıl sonunda enflasyonun yüzde 69 seviyelerinde olabileceği öngörülerine yer verildi.

Notta, TL'deki değer kaybı, petrol fiyatlarındaki yükseliş, hizmet enflasyonundaki süreklilik ve enflasyon beklentilerindeki yükselişin, enflasyondaki yukarı yönlü riskleri artırdığı kaydedildi.

Deutche Bank'ın notunda, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının parasal sıkılaştırmada beklentilerin üzerinde kararlar almasının, korunmaya açık TL mevduatlar vurgulanarak uygulanmaya başlanan makro ihtiyati çerçevedeki yeni uygulamaların ve bankanın şeffaf iletişiminin TL için sürpriz bir pozitiflik içerdiğine dikkat çekildi.

Bilgi notunda, TL için taktiksel alım önerisinde bulunuldu.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 31
  • misafir 5 ay önce Şikayet Et
    milletin dövize olan biriktirme aşkı ve cari açık / döviz gereksimi sonuç faiz artırmak. devam edin biriktirmeye. karşılığı olmayan parayı biriktirin.
    Cevapla
  • saga 5 ay önce Şikayet Et
    Türkiye ekonomisi üzerinde operasyon yapanların en önemlilerinden biri de Deutche banktır. Bunların hesabı sorulmalı
    Cevapla
  • Muhammed Yıldırım 5 ay önce Şikayet Et
    Gurbetçilere emeklilik yasası ne zaman tekrar çıkacak SGK emekliliği tabi şimdiki astronomi fiyattan değil aynı eskisi gibi isteriz ve gurbetçi emeklilere kendi kullanımı için iki yıl değilde süresiz otomobil muafiyeti istiyoruz biz gurbetçiler için hiç bir şey yapılmıyor Afyonun kazası Emirdağına birde uluslararası havaalanı istiyoruz
    Cevapla
  • Zekai Parlak 5 ay önce Şikayet Et
    Sizin evin arka bahçesine yapalım hava alanını. Daha kolay olur.
    Cevapla
  • Hudaibia 5 ay önce Şikayet Et
    Tükiyeyi kafakola almağa çalışıyorlar. Sus payı.
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Tabi bizde fayiz yükseldi o nimeten yararlanabilmek için her taklayı atarlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle