Emeklilere 5 bin lira ödemesi yarından itibaren yapılacak

Sosyal Güvenlik Kurumu, Emekli Sandığı ve Bağkur kapsamında çalışmayan emeklilere 5 bin lira ödemesine yarından itibaren başlanacak.

GİRİŞ 10.11.2023 16:59 GÜNCELLEME 11.11.2023 10:27
Bu Habere 89 Yorum Yapılmış

Gelir veya aylık alan çalışmayan emeklilere 5  bin lira tutarında, dul ve yetimlere de bu tutarın aylıktaki hisseye göre yapılmasına yarın itibarıyla başlanacak.

ÖDEMELER KASIM ORTASINDA YAPILACAK

Bu ödeme; SSK kapsamında aylık alanlardan aylık ödeme günü 17,18, 19 olanlar için 11 Kasım, 20, 21, 22 olanlara 12 Kasım, 23, 24, 25, 26 olanlara 13 Kasım, Bağkur ve Emekli Sandığı kapsamında aylık alanlara ise 14 Kasım'da yapılacak.

İLK KEZ CUMHURBAŞKANI DUYURDU

İkramiyeyi ilk kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, duyurmuştu. Erdoğan; "Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapmayı kararlaştırdık. Bütçemize maliyeti 61 milyar lirayı geçen bu ödemeler, kasım ayının ilk yarısı itibarıyla emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacak." ifadelerini kullanmıştı.

KİMLER 5000 TL İKRAMİYE ÖDEMESİ ALAMAYACAK?

1-31 Ekim 2023 arası herhangi bir tarihte, sosyal güvenlik destek primine tabi olanlar dahil, çalışması olanlar veya faaliyette bulunanlar ile yaşlılık aylığı almaktayken bu aylıkları kesilmeksizin ilgili düzenlemede sayılan iş yerlerinde çalışanlar ödeme kapsamında olmayacak.

Birden fazla dosyadan gelir ve aylık alanlara, en fazla ödemeye imkan veren bir dosya üzerinden ödeme yapılacak.

Yersiz yapıldığı anlaşılan ödemeler, ilgilinin varsa almakta olduğu gelir veya aylıklarından yüzde 25 oranında kesilerek, yoksa genel hükümlere göre geri alınacak.

Milyonların gözü asgari ücret zammında! 5 rakam üzerinde duruluyorMilyonların gözü asgari ücret zammında! 5 rakam üzerinde duruluyor

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 89
  • 7500. 5 ay önce Şikayet Et
    Biz bu 5000 lik rakamı bize saygısızlık olarak kabul ediyoruz, cumhur ittifakına bunun hesabını çok ağır soracağız. Memur ve kamu işçilerinize iyi bakın onların oylarını almaya çalışın bizden size artık oy çıkmaz.
    Cevapla
  • 2023 5 ay önce Şikayet Et
    Temmuzda 6 milyon emekliye bir kuruş zam vermediniz.şimdi 2 dönüm yer ekene çiftçi kayıt sisteminde kayıtlı diye ikramiye vermiyorsunuz.çiftçi dönümünden 100 milyon kazanıyor sanki.Bu ayrımcılığa cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Çalışma bakanı sebeb oluyor Erdoğanı dolduruyorlar.Martta kaybettinizmi Kılıçdaroğlu gibi ağlamayın.
    Cevapla
  • 2023 5 ay önce Şikayet Et
    çalışan vekillerde ikramiyeden faydalanacaklar.
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Doğru biz keyfimizde spor olsun diye çalışıyoruz yoksa geçim derdi dediğin nedir ki illetvekillrine daha çok maaş verin heçinemiyorlar haribanlar veya bürokratlara daha lüks makam arabaları tahsis edilsin havaları artsın
    Cevapla
  • Misafirrr 5 ay önce Şikayet Et
    Sadakanızı başınıza çalın memur emeklisi seyanen zamını verin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle