Depremzedelere konutlar teslim edilecek

Kilis'te depremzedeler için yapılan 645 konutun aralık ayı sonunda teslim edilmesi öngörülüyor.

Depremzedelere konutlar teslim edilecek
Depremzedelere konutlar teslim edilecek
GİRİŞ 10.11.2023 16:31 GÜNCELLEME 10.11.2023 16:31
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Kilis'te, depremzedelerin kalıcı konutlara yerleştirilmesi için çalışmalar sürüyor. 

Deveciler ve Atatürk Mahallesi'nde iki etaptan oluşan toplam 91 blok ve 1744 deprem konutu, 2+1 ve 3+1 dairelerden oluşuyor.

Yapımı süren ilk etap inşaatındaki çalışmalarda son aşamaya yaklaşıldı.

Çalışmaları inceleyen Vali Tahir Şahin yaptığı açıklamada, 31 bloktan oluşan 645 konutun aralık ayı sonu itibarıyla depremzedelere teslim edileceğini söyledi.

Deprem felaketinin ilk anından itibaren Kilis'te ağır hasarlı ve yıkık yapıların enkazının kaldırılması sürecinin hızlı şekilde başladığını vurgulayan Şahin, enkazın yüzde 92'sinin kaldırıldığını belirtti.

Şahin, depremin ardından TOKİ'nin Atatürk ve Deveciler Mahallesi'nde kalıcı konutların yapımına başladığını vurguladı.

Şahin, "Deveciler Mahallesi'nde 645 konutun yapımını yerinde inceledik. Yapım oranımız fiziki gerçekleştirmede yüzde 75. Hemen bu alanın üst tarafında Atatürk Mahallesi'nde 1099 konutun yapımı hızla devam etmekte. Orada da fiziki gerçekleştirme oranımız yüzde 25'in üzerinde. Beraberinde 486 köy evinin ihalesi gerçekleştirildi. 351 konutumuzun köylerde yapımı hızlı bir şekilde devam ediyor" ifadelerini kullandı.

 
Derya Yüce Haber7.com - Editör-Muhabir
Haber 7 - Derya Yüce

Editör Hakkında

YORUMLAR 1
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Maşallah çok güzel olmuş. Güle güle otursunlar.
    Cevapla