Aile destek ödemeleri bugün başlıyor

Aile Destek Programı ödemelerini bugün hesaplara yatıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ihtiyaç sahibi hanelere bu ay toplam 4,1 milyar TL ödeme yapacaklarını bildirdi.

Aile destek ödemeleri bugün başlıyor
Aile destek ödemeleri bugün başlıyor
GİRİŞ 10.11.2023 14:49 GÜNCELLEME 10.11.2023 15:16
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Türkiye Aile Destek Programı'nda bugüne kadar hanelere toplam 56,3 milyar TL destek sağladıklarını bildiren Bakan Göktaş ihtiyaç sahibi ailelere bu ay ise 4,1 milyar TL ödeyeceklerini açıkladı.

DEVLET İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERİN YANINDA

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, en kapsamlı sosyal yardım uygulaması olan Türkiye Aile Destek Programı'nda bugüne kadar hanelere toplam 56,3 milyar TL destek sağladıklarını bildirdi. Düzenli sosyal yardımlardan yararlanan hanelerin yanı sıra herhangi bir dezavantajı olmaması nedeniyle düzenli sosyal yardım alamayan haneleri de yalnızca gelir kriteri üzerinden Türkiye Aile Destek Programı'na dahil ettiklerini ifade eden Bakan Göktaş, "Sosyal refah paylaşımını önde tutan bakış açısıyla, arz odaklı güçlü sosyal yardım sistemini kararlı ve etkin bir şekilde yürütüyoruz. Büyüyen ve gelişen ülkemizin refahını vatandaşlarımızla paylaşmaya devam edeceğiz" dedi.

BUGÜN HESAPLARA YATIYOR: 4,1 MİLYAR TL ÖDENECEK

Türkiye Aile Destek Programı kapsamında hanelere her ay düzenli destek sağladıklarını kaydeden Bakan Göktaş, "İhtiyaç sahibi hanelerimize yönelik hayata geçirdiğimiz desteğimizle onların yanında olmayı sürdürüyoruz. Bu kapsamda Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini bugün itibarıyla hesaplara yatırıyoruz. İhtiyaç sahibi hanelerimize bu ay toplam 4,1 milyar TL ödeme yapacağız" diye konuştu.

Bakan Göktaş, destekten yararlanan hanelere çocuklarının masraflarını karşılayabilmeleri için ilave olarak aylık Çocuk Desteği ile birlikte Elektrik Tüketim Desteği de sağladıklarını bildirdi.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • Aşır aydoğmuş 5 ay önce Şikayet Et
    4.1 milyar lira yı dağıtmak yerine sma lı çocuklara yardım edebilirsiniz. Her gün 1 çocuğumuz sma hastalığından ölüyor ilacı 60 milyon lira. Bu dağıtılan parayla onlarca çocuğumuz kurtulur. Saygılar.
    Cevapla
  • Adi altıda yardım 5 ay önce Şikayet Et
    1200 ila 3 litre zeytinyağı alinabilir ancak onda cok kişinin da. İptal etmişler insanları böyle kandirirlar ancak
    Cevapla
  • Fatma zullu 5 ay önce Şikayet Et
    Aç ölecez yetmiyor ev kirası çok pahalı üç tane çocuklarım var ihtiyaçlarını karşılamıyorum
    Cevapla
  • misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Kimin parasını kime dağıtıyorsunuz. Baksana aşağıda verdiğinizi de beğenmiyorlar. Sosyal devlet iş güç sahibi yapar. Dilenci yapmaz.
    Cevapla
  • Sosyalist 5 ay önce Şikayet Et
    1100 liraya birşey etmiyor iki gün yeter ancak bir eve artırılması gerekiyordu yapmak için yapmayın çare olsun insanlara
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle