BDDK, vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), son günlerde kendilerine ulaşan "dolandırıcılık girişimi" şikayetleri sebebiyle vatandaşlara uyarıda bulundu.

BDDK, vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı
BDDK, vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı
GİRİŞ 10.11.2023 16:19 GÜNCELLEME 10.11.2023 16:20
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

BDDK'dan yapılan yazılı açıklamada, kendilerini BDDK personeli olarak tanıtan kişilerin, kurumun santral numarası olan hat üzerinden arıyor izlenimi vererek banka müşterilerinin cep telefonlarına uygulama indirmelerini sağlamak suretiyle dolandırıcılık girişiminde bulunduklarının anlaşıldığı bildirildi.

Açıklamada, dolandırıcılığa maruz kalınmaması için dikkat edilmesi gerektiği belirtilerek şunlar kaydedildi:

"Herhangi bir dolandırıcılık olayına maruz kalınmaması açısından kendilerini BDDK personeli olarak tanıtarak bankacılık işlemlerinde kullanılan kişisel bilgileri isteyen, cep telefonuna uygulama indirilmesini, kullanıcı adı, şifre gibi bilgileri talep eden kişilere kesinlikle itibar edilmemesi, kişisel bilgilerin korunması hususunda azami dikkat ve özenin gösterilmesi büyük önem taşımaktadır."

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • Bozoklar 5 ay önce Şikayet Et
    Dolandırıcılar bilgileri bankadan alıyor. Vatandaş dolandırılan miktarı bankaya ödüyor. Banka her halükarda para kazanıyor niye tedbir alsın ki? Sıkıysa zararı banka karşılar desinler o gün dolandırıcılık biter.
    Cevapla
  • Nazife 5 ay önce Şikayet Et
    Dolandırıcılara banka çalışanları bilgiyi veriyor.ve müşterinin hesabında ne kadar parası var onu bile bildiriyorlar.
    Cevapla
  • Bir garip kul 5 ay önce Şikayet Et
    Benimde ilmihal vakfı adında birisi aradı para kazndiniz kimlik doğrulaması ni yaparsanız size para göndereceğiz dendi yardım parası için kimligimi ne yapacaksınız diye geri çevirdim işlemi iptal etti uyanık olalım dolandırıcılar her yerde olabiliyor
    Cevapla
  • Dede 5 ay önce Şikayet Et
    Niye halka sayıp cikilmiyor muhepbet verin gitsin
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Dolandırıcıları niye dışarıda arıyorsunuz Bankaların hepsi resmi dolandırıcı zaten.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle