Ekonomi yönetimi Atatürk'ü andı

Türkiye'nin ekonomi yönetimi "10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü" dolayısıyla sosyal medya hesaplarından mesajlar yayımladı.

Ekonomi yönetimi Atatürk'ü andı
Ekonomi yönetimi Atatürk'ü andı
GİRİŞ 10.11.2023 12:22 GÜNCELLEME 10.11.2023 12:22

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, mesajlarını X sosyal medya platformundan paylaştı.

Şimşek, paylaşımında "Saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz." ifadesini kullandı.

Bolat, Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikalinin yıl dönümünde saygı, minnet ve rahmetle andığını bildirdi.

Yumaklı, Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'i ilelebet yaşatacaklarının altını çizerek, "Cumhuriyet'imizin banisi, Milli Mücadele'mizin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete irtihalinin 85. yıl dönümünde rahmet ve minnetle yad ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Uraloğlu, Atatürk'ün istiklale ve istikbale olan aşkını milletçe örnek aldıklarına işaret ederek, "Bağımsızlık mücadelemizin Başkumandanı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 85. yıl dönümünde sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz." ifadelerini kullandı.

"CUMHURİYET, TÜRK GENÇLİĞİNİN OMUZLARINDA İLELEBET YAŞAYACAK"

Bakan Kacır, Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikalinin 85. yıl dönümünde saygıyla andığını belirterek, şunları kaydetti:

"Tam bağımsızlık idealine sahip çıkarak ülkemizi güçlendirmek ve muasır medeniyetler seviyesinin üzerine yükseltmek adına çalışmaya devam edeceğiz. Milli sanayimizi büyütecek, Milli Teknoloji Hamlesi hedeflerimize muhakkak ulaşacağız. Cumhuriyet, Türk gençliğinin omuzlarında ilelebet yaşayacak."

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.