Turkcell 6 genel müdür yardımcılığını kapattı

Turkcell, teknolojik ilerleme odağını güçlendirmek, organizasyonda yalınlık sağlamak amacıyla altı genel müdür yardımcılığını kapattı. Kapatılanlar yerine iki genel müdür yardımcılığı açıldı.

Turkcell 6 genel müdür yardımcılığını kapattı
Turkcell 6 genel müdür yardımcılığını kapattı
GİRİŞ 10.11.2023 09:57 GÜNCELLEME 10.11.2023 10:00
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Turkcell, teknolojik ilerleme odağını güçlendirmek, organizasyonda yalınlık sağlamak amacıyla altı genel müdür yardımcılığını kapattı. Kapatılanlar yerine iki genel müdür yardımcılığı açıldı.

Şirketin dün akşam KAP'a yaptığı açıklamaya göre Kurumsal ve Ev Satış, Bireysel Satış, Pazarlama, Dijital Servisler ve Çözümler, Strateji ve Dijital Dönüşüm genel müdür yardımcılıkları kaldırıldı ve genel müdür yardımcıları görevlerinden ayrıldı.

Kapatılan bölümler yerine Satış ile Pazarlama ve Dijital Servisler genel müdür yardımcılıkları açıldı.

Satış Genel Müdür Yardımcılığı'na daha önce şirkette görev yapan Kadri Özdal, Pazarlama ve Dijital Servisler'e Türkiye Varlık Fonu'nda Girişim Sermayesi ve Teknoloji Yatırımlarından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmış olan Murat Akgüç atandı.

Şebeke Teknolojileri'ne akademisyon Vehbi Çağrı Güngör, Hukuk ve Regülasyon'a ise daha önce şirkette kurumsal hukuk işleri direktörü olarak görev yapan Ali Uysal atandı. Tedarik Zinciri'nden sorumlu genel müdür yardımcılığına vekaleten Erkan Dudu getirildi.

ÜÇÜNCÜ ÇEYREKTE 26 MİLYAR LİRA GELİR

Büyümesini 2023’ün üçüncü çeyreğinde de sürdüren Turkcell Grubu, konsolide bazda toplam gelirlerini, geçen yılın üçüncü çeyreğine göre yüzde 77,3 artışla 26 milyar liraya çıkardı. Şirketin FAVÖK’ü yüzde 88,9 artışla 11,3 milyar lira oldu.

Turkcell’in 2023 yılı üçüncü çeyrek net karı da yüzde 128,7 artarak 5,5 milyar liraya ulaştı. 2023 yılının üçüncü çeyreğinde de güçlü müşteri kazanımını sürdüren Turkcell, bu çeyrekte mobil tarafta 586 bin ve sabit tarafta 57 bin yeni müşteri kazandı, böylece yılın üçüncü çeyreğini toplam 674 bin abone kazanımı ile kapattı. Turkcell’in yılın ilk dokuz ayında toplam faturalı müşteri bazındaki artışı ise 1,1 milyon oldu.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 3
  • remzi 5 ay önce Şikayet Et
    Faturalara yansır muhakkak
    Cevapla
  • garip 5 ay önce Şikayet Et
    Maliyetleri azaltırlar inşallah
    Cevapla
  • sivas 5 ay önce Şikayet Et
    Artik sende eskidin turksel degiselim yeni bim kartlari daha iyi
    Cevapla