Erdoğan'dan asgari ücret ve emekli maaşı açıklaması: 'Yakında uygulayacağız'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Asgari ücrete cumhuriyet tarihinde yapılmamış oranda zam yaptık. Emeklilerimizin maaşlarını artırdık ve onları daha da rahatlatacak çözümleri geliştirdik ve çok yakında uygulayacağız" açıklamasında bulundu.

GİRİŞ 10.11.2023 11:07 GÜNCELLEME 10.11.2023 18:54
Bu Habere 163 Yorum Yapılmış

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 16. Liderler Zirvesi için Özbekistan’a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dönüş yolunda aralarında Haber7 yazarı ve Ülke TV İstihbarat Şefi Mustafa Yıldız’ın da bulunduğu gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyon, asgari ücret ve emekli maaşlarına yapılacak zamlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Küresel gündemi de meşgul eden enflasyon sorunu ile mücadelede kararlı olduklarını belirten Erdoğan, “Enflasyonun belini kırdık, etkilerini de önümüzdeki süreçte sileceğiz. Biz hep çalışanlarımızı ve emeklilerimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz dedik ve hamdolsun sözümüzü tuttuk. Asgari ücrete cumhuriyet tarihinde yapılmamış oranda zam yaptık. Emeklilerimizin maaşlarını artırdık ve onları daha da rahatlatacak çözümleri geliştirdik ve çok yakında uygulayacağız. Biliyorsunuz emeklilerimizi kısa vadede rahatlatacak 5 bin liralık ikramiye ödemelerini de bu ay içerisinde yapmayı planladık. Aldığımız tedbirlerle yapacağımız ödemelerle emekli ve çalışanlarımızın yanında durduk, bundan sonra da durmaya devam edeceğiz. Asgari ücret konusunun kendi takvimi var biliyorsunuz. İşçilerimizi ara zamla rahatlatmıştık, şimdi de işçi ve işveren kesimini bir araya getirip en makul çözümü bulacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 163
  • Abdullah 5 ay önce Şikayet Et
    EYT dediler,zorla çıkarttılar.38-40 yaşında emekli ettiler.Pasta aynı ama dilimler küçüldü.
    Cevapla
  • Melik 5 ay önce Şikayet Et
    Doğru cumhuriyet tarihinin en büyük zammını verdiler fakat verdikleri para kiraya yetmiyor
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Çalışan ile emekli arasındaki makas açıldı kimse düzeltemez.Taki menura verilen seyyanen zam emekliye verilirse.Oda hayal artık.Benim ümidim yok.Bu seçimde oy kullanmayacağım.İyi bir reis taraftarı olmama rağmen.
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Cumhuriyet tarihinde bu denli enflasyon, bu denli hayat pahalılığı olmamıştı. Hamdolsun bunu da siz başardınız. keşke bunu da deseydin be sayın C.başkanim
    Cevapla
  • Aydın 5 ay önce Şikayet Et
    Bu hükümete kadar hiç bir zaman memurla emekli işçi maaşı arası bu kadar açılmadı bundan sonra oyları memurdan alır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle