Bakan Yumaklı Kars’ta 100 milyonluk tesisin açılışını yaptı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kars’ta 100 milyon liraya amal olan Et ve Et Entegre Tesisi’nin açılışını yaptı.

Bakan Yumaklı Kars’ta 100 milyonluk tesisin açılışını yaptı
Bakan Yumaklı Kars’ta 100 milyonluk tesisin açılışını yaptı
GİRİŞ 09.11.2023 17:54 GÜNCELLEME 09.11.2023 17:54
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Besi Organize Sanayi Bölgesi'nde yapımı tamamlanan ve Ertuğrul Alibeyoğlu’na ait olan İkram Et ve Et Entegre Tesisi düzenlenen törenle hizmete girdi.

Açılış Törenine Bakan İbrahim Yumaklı, Vali Ziya Polat, 65. Hükümette Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olan Ahmet Arslan, AK Parti Milletvekili Adem Çalkın ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını işletme sahibi Ertuğrul Alibeyoğlu yaptı. Alibeyoğlu, "Şu an açılışını gerçekleştirmiş olduğumuz tesisimiz, 2023 maliyetleriyle öz kaynaktan 93 milyon, Tarım Kırsal Kalkınma Kurumu’ndan 7 milyon destek olmak şartıyla 100 milyon lira bir maliyetle ilimizin ve bölgemizin en büyük yatırımları arasında yer almaktadır" dedi.

Daha sora söz alan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kars’tan çiftçilere birçok müjde verdi.

Bakan Yumaklı, “Ülkemizi şehir şehir ziyaret edip sektörlerle beraber yerinde ne yapabilirizi konuşuyoruz. Bugün serhat şehrimiz Kars’tayız. Kars’ın havası soğuk, sert ama insanı çalışkan ve mert dolayısıyla sizleri de soğukta çok fazla tutmayacağım. Çok bir genç kardeşimizin bu ülkenin güzide yatırımcılarından birisi olarak hem halkına, hem şehrine hem de ülkeye hizmet etme adına böyle bir yatırıma karar vermiş olması hakikaten gurur verici, hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Yumaklı, yeni doğan buzağıya 750 ila 2 bin 100 lira arası destek verileceğini ve Kars’ta Et Süt Kurumu'nun bir şubesinin açılacağını müjdeledi.

Bakan Yumaklı, "Üreticilerimize bir müjde verelim. Sadece üreme kriterlerini yerine getirenlere buzağı desteği veriliyordu. Artık doğan her buzağı için yetiştiricilerimize destek vereceğiz. Bazı kriterlerde isteyeceğiz. Çünkü bu yetiştirilen ürünlerin verimli ve kaliteli olması gerekir. Kars'ta bir örnek verecek olursak bugünün rakamlarıyla doğan her buzağı için 750 lira destek olacak. Eğer Tüm kriterlere uyarsa bu rakam 2 bin 100 liraya kadar çıkacak. Yine Bakanlık destekli suni tohumlama faaliyetleri de devam edecek. Yeni bir düzenleme yapıyoruz. Bunun da etkilerini göreceksiniz. Özellikle bu bölgede Kars da var elbette bir küpe sorunu var. Bu küpe sorununu da en kısa zamanda çözüp besicilerimizin bundan etkilenmemesini, negatif etkilenmemesini sağlayacağız. Yine bu bölgeye has Zavod ırkının yaygınlaştırılmasına yönelik suni tohumlama çalışmaları da başladı. İnşallah bu da başta Kars olmak üzere hayvancılığına hayırlı olur. Buzağı kayıplarını önlemek için yine bölgeye kolostrum tozu ve karma aşı göndermeyi başlattık. Arkadaşlarımız geçen buraya bir ziyaret yaptılar. Elbette birçok şey sayabilirim. Ama son bir şey daha söyleyeyim. En azından bu bölümü kapatayım. Aynı zamanda şu anda arkadaşlarımız çalışmalarına devam ediyorlar tamamlamak üzereler. Et Süt Kurumu'nun da Kars'ta bir şubesini açacağız. Buradaki besicilerimiz ürünlerini nereye satacağım diye düşünmeyecek” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Bakan Yumaklı ve beraberindekiler tesisi gezerek brifing aldı.

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • cevdet 5 ay önce Şikayet Et
    vatandaş et yiyemiyor 20 yılda yediğimiz et miktarı düştü bunun için ucuz et üretmek lazım
    Cevapla