Resul Kurt: 'Hangi partiye oy verdiniz?' diye sormuyoruz!

Deprem bölgesindeki çalışmalarla ilgili bilgi veren AK Parti Adıyaman Milletvekili Kurt, Konteyner kentlerimizde 622.085 vatandaşımız barınıyor, hiçbir ayrımcılık yok "Hangi partiye oy verdiniz?" diye sormuyoruz" dedi.

GİRİŞ 09.11.2023 16:41 GÜNCELLEME 09.11.2023 17:09
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda açıklamalarda bulunan AK Parti Adıyaman Milletvekili Doç. Dr. Resul Kurt, deprem bölgesinde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

'HANGİ PARTİYE OY VERDİN?' DİYE SORMUYORUZ

Kurt, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 11 il, 124 ilçe, 6.929 köy ve mahallede, 120 bin kilometrekarelik bir alanda 14 milyon vatandaşımızın etkilendiği belirterek, "Bölgede 371 konteyner kent, 199.675 kurulu konteyner var. boğazda oturup, sağda solda oturup, sıcak yatağında yatıp "Deprem bölgesi şöyleydi, böyleydi." demek hiç kimsenin haddine düşmez. Herkes, hangi partili olursa olsun, CHP'li de olabilir, HDP'li de olabilir, başka partili de olabilir, hangi partili olursa olsun o enkazın altında yatan insanlarımıza yardım etmek herkesin görevi. Konteyner kentlerimizde 622.085 vatandaşımız barınıyor, hiçbir ayrımcılık yok "Hangi partiye oy verdiniz?" diye sormuyoruz" dedi.

AFAD Başkanlığı için 671 milyar liralık bir bütçe öngörüldüğünü söyleyen Kurt, "671 milyar 561 milyon lira deprem ödeneği öngörülüyor. Tabii, bu depremin etkilerini 2024'te, 2025'te de göreceğiz, bütçemizde bu anlamda da ileriye dönük olarak her zaman bu kapsamda ödenek yer alacak.

Deprem dünya tarihinde ilk defa büyük bir etki gösteren, aynı anda 11 ilimizde ağır hasara sebebiyet veren, 11 il, 124 ilçe, 6.929 köy ve mahallede, 120 bin kilometrekarelik bir alanda 14 milyon vatandaşımızın etkilendiği; ayrıca, genel hayata etkili afet bölgesi kapsamında da 7 ilin, 55 ilçenin, 4.017 köy ve mahallemizin etkilendiği büyük bir deprem, büyük bir afet; onun için biz buna "asrın felaketi" diyoruz. Asrın felaketinde mevcut cari koşullar günümüzdeki bir ilde, bir ilçede meydana gelen depremdeki etkiler kapsamında ölçülemez.

"KİMSENİN HADDİNE DÜŞMEZ"

AFAD'ın cansiparane çalışmalarına, mülki idare amirlerimizin, kıymetli Jandarmamızın, polisimizin, askerimizin faaliyetlerine iki ay deprem bölgesinde gece gündüz kaldım, ben şahidim. Onun için öyle boğazda oturup, sağda solda oturup, sıcak yatağında yatıp "Deprem bölgesi şöyleydi, böyleydi." demek hiç kimsenin haddine düşmez. Herkes, hangi partili olursa olsun, CHP'li de olabilir, HDP'li de olabilir, başka partili de olabilir, hangi partili olursa olsun o enkazın altında yatan insanlarımıza yardım etmek herkesin görevi. Deprem bölgesinde Hatay'ın -bakın, Hatay CHP'li bir belediye- su isale hatlarını, şehir şebekesini kim tamir etmiştir? Konya Belediyesi. Türkiye'nin en büyük büyük kurumlarından biri İSKİ, İSKİ personeli, araç parkı, teknik elemanı nerede? Adıyaman'da bir tane İSKİ personeli görmedim, Adıyaman bir tane İBB personeli görmedim, Ankara Belediyesi görmedim. Nerede? Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Adıyaman'da faaliyette bulundu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Adıyaman'da faaliyette bulundu." açıklamasında bulundu.

"9 MİLYAR 268 MİLYON LİRA KİRA YARDIMI YAPILDI"

Deprem bölgesinde 371 konteyner kent, ve 199.675 kurulu konteyner açıklayan Kurt, "Bir konteyneri alıp toprağın üzerine koymuyorsunuz; değerli arkadaşlar, konteynerin altyapısını yapıyorsunuz. Benim seçim bölgem Adıyaman'da İzmir Büyükşehir Belediyesi konteyner yaptı, Allah razı olsun, 100-200 kadar konteyner yaptı. Kim ne yaptıysa Allah razı olsun. Altyapı çalışmıyor, elektrik çalışmıyor, su çalışmıyor; dolayısıyla, sadece konteyner koyup iki tane kablo bağlamak o şehre konteyner yaptığınız anlamına gelmiyor. Altyapı nasıl yapılır, su tesisatı nasıl yapılır, pis su gideri nasıl yapılır, etrafında güvenli çemberi nasıl oluşturulur, bunların hepsini yapmanız gerekir. Şimdi, bu konteyner kentlerimizde 622.085 vatandaşımız barınıyor, hiçbir ayrımcılık yok "Hangi partiye oy verdiniz?" diye sormuyoruz, hak sahibi olan her vatandaşımız konteynerlerde kalabiliyor. Hak sahibi olup da çadırda kalan tek bir yurttaşımız yok, hak sahibi olup da konteynerde kalamayan bir tek vatandaşımız yok; 340.952 hanemiz 9 milyar 267 milyon kira yardımı almıştır." dedi.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 8
  • Bağkur tescil 5 ay önce Şikayet Et
    Bağkur tescil mağdurları unutmayın lütfen
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    tamam herkesi kucaklayacaksın ancak oy verenler ile bir tutmayacaksın.
    Cevapla
  • misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Allah ruzası için. O kadar.
    Cevapla
  • Yiğido 5 ay önce Şikayet Et
    7200 ne oldu efendi
    Cevapla
  • DURSUN 5 ay önce Şikayet Et
    Deprem bölgesi için yapılanlar için Allah razı olsun ama emekliler için yaptıklarınızada ayıp diyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle