AB dijital cüzdan çıkarmaya hazırlanıyor

Avrupa Birliği (AB) kurumları, kişilerin kimlik, ehliyet, reçete, bilet ve banka hesabı bilgilerini yükleyebileceği dijital cüzdan oluşturulmasında anlaştı.

AB dijital cüzdan çıkarmaya hazırlanıyor
AB dijital cüzdan çıkarmaya hazırlanıyor
GİRİŞ 09.11.2023 15:22 GÜNCELLEME 09.11.2023 15:22
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

AB Konseyi, üye ülkeler ile Avrupa Parlamentosu (AP) arasında müzakere edilen ve akıllı telefonlarda kullanılabilecek dijital cüzdan çıkarılmasına ilişkin düzenlemede anlaşma sağlandığını duyurdu.

Buna göre, AB ülkeleri, vatandaşlarına güvenli dijital cüzdan imkanı sunacak.

Dijital cüzdanlar, kişilerin ülkesindeki kimliğine bağlı olacak, cüzdana kimlik, ehliyet, diploma, banka hesabı, reçete, uzmanlık sertifikası ve seyahat bileti eklenebilecek.

Dijital cüzdanla başka tanımlama yöntemleri kullanılmadan çeşitli kamu ve özel hizmetlerden faydalanılabilecek. Cüzdandaki veriler bütün AB ülkelerinde tanınacak.

Cüzdan, kullanıcının kişisel verileri paylaşıp paylaşmama tercihine uyacak, kullanımı zorunlu olmayacak ve kullanmayanlara ayrımcılık yapılmayacak.

Dijital cüzdan düzenlemesi bu aşamadan sonra AP ve üye ülkeler tarafından resmen onaylanmasının ardından AB Resmi Gazetesi'nde yayımlanarak yürürlüğe girecek.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Koln taksi 5 ay önce Şikayet Et
    Aynen paranizi Turkiyeye goc ettirin safak 21. Ay emekli oluyorum ve donuyorim ignemi bile bunlara birakmam
    Cevapla
  • Türk 5 ay önce Şikayet Et
    Özgürlügün tam sonunu gerirmeye calisiyorlar. Gurbetciler size uyari, paralarinizi getirin Türkiyeye gec olmadan.
    Cevapla
  • Volkan 5 ay önce Şikayet Et
    Asla kabul etmemek lazım
    Cevapla